Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 ludzkie doświadczenie zmiennym jest już udowodniono że nic się nie zmienia w przyrodzie a tu nagle ktoś włazi w butach? kiepski żart - paczuszki kwantowe pod pachą nosił ten kierge... cyz jak mu tam? z ukonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 16 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyż doświadczenia ludzkie się nie zmieniają? myślę, że tyle dowodów się zmieniło, zawsze szukamy...
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyż doświadczenia ludzkie się nie zmieniają? myślę, że tyle dowodów się zmieniło, zawsze szukamy... Satanisławo - różnimy się w tematach Ty - o świecie makro - ja o mikro człowiek zawsze wie, tylko trudno mu pojąć to, że wie, wtedy udaje, ze coś zmienia z ukonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czyż doświadczenia ludzkie się nie zmieniają? myślę, że tyle dowodów się zmieniło, zawsze szukamy... Satanisławo ????????- różnimy się w tematach Ty - o świecie makro - ja o mikro człowiek zawsze wie, tylko trudno mu pojąć to, że wie, wtedy udaje, ze coś zmienia z ukonikiem i pozdrówką MN Ech, Messalinie, zagalopował się ten PL, a wszystko bez to że on bez humoru, nawet nie liczy juz na Czwartą RP. albo na czwartą kolejkę, albo butelkę...pozostaje BEZEM.... serdeczności, miłej niedzieli!
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. "Doświadczenie chemiczne wyraża wzór, doświadczenie ludzkie wzrok." z - Głowy ;) Rozmyślania przy piwie bezalkoholowym to świetna metafora niepełnego świata w którym przyszło nam żyć. Niby jest piwo, a jakby go nie było - nawet myśl się nie rozwesela choćby na chwilę jak przy zwykłym piwie. Trudno się dziwić, że filozof zaczyna w końcu dostrzegać, że właściwie brakuje mu czegoś podobnego we wszystkim. Pozdrawiam i dziękuję za mile spędzony czas przy wierszu (bez rymów? :)) Sokratesie, miłe podsumowanie, swietne z Głowy kupuję! nowe motto! do wiersza, mogę? bezczelnie skorzystać????? z góry dziękuję,życząc miłej niedzieli,
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Sokratesie, wdzięcznam...a z inspiracji się cieszę.
Piotr_Jasiński Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Widzę że kobieta jeszcze bardziej się zmieniła, nie tylko miejscem :)))) Pozdrawiam
bona Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Nie wiem, ale we mnie ten wiersz wzbudził refleksje pozytywne. Pozdrawiam i przesyłam uśmiech.
M._Krzywak Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 a ja bez wiary przy piwie bezalkoholowym ;) - to ja też tak mam, tyle, że to herbatka :) Plus, inaczej być nie może. Pozdrawiam.
Messalin_Nagietka Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 sorka za Sata... klawisz mi się wstawił, hi pewnie miałąś ubaw aż po pas, okazuje się, że ten Kiergecostamcośtam mylił się w wielu względach choćby poświadczył tuż przed 1946, ze ludzie są ciemni i nie będzie nikt na nikogo nachodził a tu masz babo pllacek z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. żebyś wiedział że się uśmiałam, i wiem, że to nie klawisz winnym, a ten Kiecośtam sam się zaplątał w swoje teorie, jak ja w swoje dyskusje, dlatego go polubiłam był taki ludzko błędny.... ale powiedzenia i wiersze miał fajne... no cóż może i ze mnie taki babski filozof, co to szuka czego nie ma.... cmokeS, Satanisława ni sata, ni sława? he he podobamisie,
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ech Piotrze, wszak kobieta zmienną jest, a
allena Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Ja to bym jeszcze "k" w tytule dodała:) A.
allena Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 bo pan w ratkę (czytaj kopytko) jeszcze tu nie był:) :) A.
Judyt Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 o!(wykrzyknik symbolizuje zdziwienie) ...to jużem zrozumiała czemu podpasowała, pozdrawiam bez
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Michale, wielkie dzięki za zrozumienie, cmokeS
zak stanisława Opublikowano 17 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 alleno, no popatrz jak się dopatrzyłaś, nawet nie zwróciłam uwagi, pan kopytko, he he ale niestety tytułu juz nie zmienię, ino pod mogę... dzięki serdeczności, Judyt, dlaczego bez? he he więc ja cię cmokes. bono, no w końcu ktoś się zlitował pozytywnie, bo pankopytko już się zamartwiał tą całą swoją filozofią.... serdeczności.
Oxyvia Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stanisławo, sorry, nie zajarzyłam, że to facet jest peelem, no bo Autorka wydaje mi się być Kobietą... No tak, to nieco zmienia sytuację liryczną. Ale nie aż tak bardzo. Wymowa ogólna wiersza pozostaje (dla mnie) niezmieniona, tyle tylko, że to rozleniwiony pan domu wini wszystkich innych za całe zło. A to dlatego, że sam nie jest w stanie nic zmienić i nie czuje własnego wpływu na bieg jakichkolwiek zdarzeń. W sumie postać godna politowania. "Ustaw się na czwartą" - zwróciłam na to uwagę wcześniej, owszem. Myślę, że jest tu złowroga zpowiedź IV Rzeczpospolitej (jakby ostrzeżenie: "przygotuj się na jeszcze gorsze"). Czyż nie tak? A jakie jest Twoje osobiste nastawienie do takich poglądów, jakie wyraża peel? I które ja najsilniej odczytałam z jego rozmyślań? Pozdrawiam serdecznie. :-)
zak stanisława Opublikowano 18 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Czerwca 2007 Oxywio- ustaw się na czwartą, ma Pla co nieco ostudzić, sprowadzić na ziemie, a jeśli i to nie pomoże niech czwartą kolejkę sobie postawi i świat mu sie zaróżowi... na moment, tu kobieta jest największą realistką, ona dzierży tę "kosiarkę" i złoto trzyma w garści, rola jest jej. ma szerokie plecy i twardą dupę.... cmokes Oxywio,
ST.Piwowarczyk Opublikowano 18 Lipca 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lipca 2007 Witaj Imienniczko dawno mnie tu nie było . Przeczytałem ten wiersz, za pierwszym razem ujął mnie obrazem dosłowności, lecz kiedy czytałem go poraz drugi dostrzegłem coś innego . Co? obraz mojego kolegi który buja sie na werandzie i mówi podobnie . Duży + Choc zgadzam sie z sokratesem . Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi