Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Kiedy pożegna się z tobą ostatnia litera Wers podkreślający błędy młodości Strofy pełne gwiazd miłości I te dwie sprzedane nerki razem z wątrobą Płuca bez powietrza zalane krwią Kiedy będziesz pisał psalm do matki Zaboli wyjęte serce z tęsknoty Podążające w tłumie skurczów I te dwie ręce sprzedane na szrocie Nogi dążące bez żadnego celu Kiedy wydłubiesz sobie oczy Zmieni się kolor świata w wyobraźnie Używając muzyki za obrazy I te wysychające uczucia na słońcu Ciekawej duszy jutrzejszej pory Kiedy wykopiesz zębami grób Wspominając rodziców twojej śmierci Schowasz się znów w ciemności
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ejć, bez szacunku, czy Przemysławie to Ty w tym wierszu? bo nie chciałbym Cię oglądać jak to wszystko czynisz z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 nie to nie o mnie proszę pani :)
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to my kobiety? nie wiedziałem, hihihihi kiedyś napisałem stoję w słońcu i ślepnę stoję w ciemności i nic nie widzę a Ty gdzie stoisz? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Gdzieś miedzy dniem a nocą ..
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dobra, to czemu próbujesz chybotać? wiersz to pokazuje dokładnie - czy nie lepszym byłoby oczy zmienić w ręce uszy w stopy i gonić po obrębie światła? a Ty czy nie uważasz że proponujesz samookaleczenie się? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 nie sugeruje kaleczenia sie bardziej mialem na mysli kaleczenie przez zycie wlasnej duszy A poszczegolne czesci ciala to bol
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o duszy? o ciele? co to jest ciemność? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 ciemnosc - to nic innego jak spokoj i cisza w ktorej mozna zebrac mysli- wytchnienie
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w zestawieniu z tym co tu powyżej napisałeś z Twoim wierszem to wychodzi makabreska wybacz, ale sugeruję Ci zmianę wypowiedzi, nie myśli, nie rozumienia, boć to Twoje, lecz przekaz - informacja - mnie niestety] powala z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 nie moja wina ze nie umie pani zinterpretowac tego jak ja to rozumiem nie zamierzam nic zmieniac szczegolnie koncowki ktora ma dac duzo do myslenia
Messalin_Nagietka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie pani ech jestem chop szacuneczek, hi, pragnienia, hi z ukłonikiem i pozdrówką MN
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 A to przepraszam pana ;)
M._Krzywak Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 To już bardziej wzniośle/patetycznie/ nadmuchać tego się nie dało? Może tak: Strofy pełne pięknych i błyszczących gwiazd ust i twoich oczu miłości Zaboli wyjęte serce z tęsknoty za twoimi ustami i oczami a ja płacze rosą o zmierzchu z powiek Kiedy wydłubiesz sobie oczy i łzy wydłubiesz sobie pod gwiazdami pięknymi I te wysychające uczucia i oczy i serce na gorącym słońcu Ciekawej głębi otchłani piekielnej duszy jutrzejszej pory Jak pan myśli? Będzie ciekawiej.
Przemysław Mańka Opublikowano 6 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zbyt doslownie prosze pana
Oxyvia Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A czyja? Jak Pan mysli, Panie Manko? I dlaczego komentarze pisze Pan z literowkami? Nagle zaciely sie polskie znaki w Pana komputerze? A nie jest to przypadkiem lekcewazenie czytelnikow i ojczystego jezyka? Mowi Pan tak samo belkotliwie?
Przemysław Mańka Opublikowano 7 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 Nie używając polskich znaków nikogo nie miałem zamiar obrazić po prostu lepiej mi się tak pisze
wesoły grabarz Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 niestety to się nie kwalifikuje proszę nie pytać do czego to się nie kwalifikuje w ogóle pzd
Sylwester_Lasota Opublikowano 7 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Czerwca 2007 niestety, muszę potwierdzić słowa Messalina, w moim odbiorze jest to makabreska. słowo to przyszło mi na myśl jeszcze w trakcie czytania wiersza, przed przeczytaniem komentarzy. pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi