Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chciwość

Rekomendowane odpowiedzi

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

A dlaczego? Czyż nie do tego ma służyć Forum?
Ale nie narzucam się. Tylko się dziwię temu stwierdzeniu, nic więcej. :-)

Czy to znaczy, że tak odbierasz moje uwagi? Nie uważam się za aroganckiego "znawcę". Piszę, co myślę - to wszystko. I ja także nie obrażam się o grzeczne, życzliwe krytyki moich wierszy (nawet wtedy, kiedy się z nimi nie zgadzam). I zawsze biorę je pod uwagę, próbuję wprowadzić do tekstu proponowane zmiany, zanim je ocenię na tak lub na nie; bo nikt nie jest tak obiektywny, aby mógł widzieć wszelkie istniejące niedociągnięcia we własnych wytworach bez pomocy innych osób.

A dlaczego? Czyż nie do tego ma służyć Forum?
Ale nie narzucam się. Tylko się dziwię temu stwierdzeniu, nic więcej. :-)

dlatego, Oxyvio, że odpowiedź znajduje się przed pytaniem, a dyskutowanie dla samej przyjemności konwersacji, w tym przypadku raczej nie ma sensu, moim zdaniem. jakby tu powiedzieć... gdzie dwóch się bije, tam mnie nie ma ;). i nie to żebym chował głowę w piasek... po prostu spadam ;). pa.

Niestety, wiersz, który coś nakazuje czytelnikom albo im zabrania czegoś - który cokolwiek narzuca - tym samym nie pozostawia żadnego pola do dyskusji ani przemyśleń. Taki niestety jest każdy utwór moralizatorski.
Napisałeś, że dobry wiersz to taki, o którym się dyskutuje - a sam odmawiasz dyskusji na temat tegoż wiersza, pisząc jednoczdeśnie, że uważasz go za dobry. I nawet nie chcesz wyjaśnić, dlaczego tak uważasz.Bije??? Ja tylko prosiłam o wyjaśnienie, ponieważ zawsze może się zdarzyć, że nie dostrzegę w wierszu jakichś ukrytych wartości. Poza tym nigdy bym nie nazwała kulturalnej dyskusji bijatyką. Dla mnie dyskusje są zawsze bardzo cenne i pouczające (o ile są grzeczne i zbudowane na wzajemnym szacunku, a wydawało mi się, że tak właśnie nam się rozmawia?).
Acha. To świetnie, bo już się wystraszyłam. Na pewno nie chcę być dla nikogo niemiła i na pewno nie wydaje mi się, żebym wszystkie rozumy zjadła. :-)

Nie wiem czy jestem lepszy, aj nawet nie wiem jak jeden człowiek może być lepszy od drugiego. To takie niechrzescijańskie.

Może się pan biczować w samotności - nie mam nic przeciwko.

Oscarkiem - jesli w ogole

"chęć docinek" - polecam powtórzenie materiałów dotyczących gramatyki języka polskiego z zakresu obowiązującego uczniów szkół podstawowych.

rzeczywiście Oxyvio, nie odpowiedziałem na Twoje ostatnie pytanie/nia.

o którym się dyskutuje. ja nie muszę brać udziału w dyskusji. mogę się jej biernie przyglądać. no przecież, że oczywiście ;))). aż się zastanawiam, gdzie mogłem napisać coś, co sugerowałoby coś przeciwnego...
z nadzieją, że teraz odpowiedziałem już na wszystkie pytania, pozdrawiam Cię serdecznie ;).

• 3 lata później...