zak stanisława Opublikowano 2 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 kiedy jaskółki opuszczają gniazda świergotem swobodne w locie oznajmiają czas zmian - nieuchronność dotyka wydłużonym cieniem tam chłodnieje rozwodniony horyzont w słoności oczu znikają tańczące ptaki pragnienie znajomo rozkwita i gaśnie w uśmiechu na jutro * wersja pierwotna ku zadowoleniu Reni Her i Inki. "Czasem prawdę trudno jest dostrzec a jeszcze trudniej ją zrozumieć".J.S jest czas gdy jaskółki opuszczają gniazda swobodne w locie świergotem oznajmiajączas zmian nieuchronność dotyka wydłużonym cieniem od zachodu chłodnieje rozwodniony horyzont przelewa smugi w sekundzie niebo łączy się z ziemią by smakować odejście w tańcu ptasząt myśli zbierasz zabarwiasz pragnienia znajomo rozkwita uśmiech i gaśnie
Judyt Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Chciałabym pozbierać myśli nim przyjdzie następna pora roku, pozdr.ciepło Stanisławo
HAYQ Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 Znam już te jaskółki i sobie nawet je wydrukowałem, bo niedługo odfruną z innymi. Dziękuję Stasiu za ten wiersz. Pozdrawiam
jacek_sojan Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 drugi wers zbędny, jak i wszystkie pozostałe strofki poza tą pierwszą (!); widzę to tak: kiedy jaskółki opuszczają gniazda w locie oznajmiają czas zmian - nieuchronność dotyka wydłużonym cieniem .............................................................................................................. i koniec, w tym jest wszystko, cały wiersz... a teraz mnie zastrzel! :) J.S
koktajlowa Opublikowano 2 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Czerwca 2007 fajny wiersz, normalnie i tak jakos znajomo wyglada... :))
IN Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Stanka, zastrzel Jacka koniecznie :)))
Anna Siedem Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Bardzo mi ciepło po przeczytaniu tego wiersza i nostalgicznie. Zawsze - w uśmiechu Panią widzę. Miło pogrzać się przy takim ciepełku. Zbłąkanego wędrowca Pani nie odrzuci, prawda? Pozdrawiam
Mr.Suicide Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 trochę zmian w porównaniu do W. i na dobre wyszło. bardzo ładny obrazek, Stanisławo. mnie się podobają takie impresje :) serdecznie pozdrawiam :)
adam sosna Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 a od wschodu? dręczy mnie to pytanie ++
M._Krzywak Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Tak jest - Jacka postrzelić, wers zostawić, co będzie marudził ;) Że tak napiszę - na tak, rzecz jasna. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 najpierw Jacka!!!! będę strzelać stój ręce do góry, ja wejdę pod stół sosen nie będzie cię dręczyć: na wschodzie jest zimno! na zachodzie morze łez...jeszcze ciepłe, ciągle ciepłe... koktajlowa, wiersz wygląda koktajlowo, to mmój 4 o jaskółkach-dzieciach.... Inko, właśnie ustrzeliłam nogi od stołu.... Judytko, myśli zbieram jak ziarnka pieprzu... HAYQ, jakze miło, zmiany jak zwykle dokonałam po raz setny, Mister,warsztat i pomoc przyjaciół, dobrze robi Michasiu, że tak powiem, Jacek dostał 3 strzały niech nie marudzi, h ehe kochani dziękuję WAM za zagoszczenie u mnie, poczęstunek lichy, bo jak jedną ręką kroić cytryny do tekili...mniam słoneczka duuużo!
Piotr_Jasiński Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jaskółki mają to do siebie że przychodzi na nie czas założenia własnego gniazda. Bardzo ładnie to ujęłaś Pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 tak, Piotrze ale jedna z moich jaskółek gniaZDo założyła za morzem....stąd rozwodniony pejzaż... serdeczności+ radosci..
Lena Achmatowicz Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 " oddech rozwadnia" - to mnie się nie bardzo widzi. reszta, ładna, spokojna. serdeczności
zak stanisława Opublikowano 3 Czerwca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. płacząc łzy połyka... pozdrawiam Leno serdecznie
Marlett Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Jest tu wszystko ,radość, nostalgia i nadzieja. Ech.....jaskółki:)) Serdeczności.
Miłka Maj Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 zastrzel i mnie z jackiem;) wolę to maksimum w minimum - ale Ty to wiesz:) buziaki/V.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Ja swoją jaskółkę napisałem w 10-minut a Pani ma problemy zawiłością słów. Można to zmieć-ja to robię jeśli zachodzi,taka potrzeba dosłownie, na oczach wszystkich obecnych. A odlatują dokładnie na południe. Salve!
Miłka Maj Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. W 10 minet to możesz Pan sobie dojść ... niekoniecznie na oczach wszystkich obecnych.
Lilianna Szymochnik Opublikowano 3 Czerwca 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Czerwca 2007 A jednak potrafię to zrobić. Jaskółko siostro burzy.
Rekomendowane odpowiedzi