Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Festiwal nauki w Krakowie - na płycie rynku. Zapraszam serdecznie, przede wszystkim do namiotu polonistyki, masa atrakcji, nagrody, kupa śmiechu ;> - od czwartku do soboty (17-19 maja)

A przede wszystkim zapraszam na turniej poezji slamowej (pierwszy w pełni autonomiczny slam w Krakowie) - rynek główny, klub "Pod Jaszczurami", Poniedziałek (21 maja) - start: 21:00!

hmm?

pzd.

Opublikowano

dlaczego w Lublinie nic takiego się nie odbywa,hmmm
jeszcze w tamtym sezonie były saloniki poezji w teatrze
im.J.Osterwy.teraz nawet z tego zrezygnowali.
tak czy inaczej miłego pobytu na festiwalu i turnieju poezji...
pozdrawiam.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

no tak pozostaje jeszcze Hades :)
ale i tak nie mamy co rywalizować
z Krakowem.
Ewo Ty z Lublina jesteś?
Agnes i Kalino- no z ogromną chęcią :)
jeśli coś się będzie działo na pewno dam znać :)
Opublikowano

Jak ja z Joaxii chciałam zorganizować, to nie było wolnego terminu ( biorąc pod uwagę wszystkie długie weekendy itd.) bo wszyscy juz sobie pozajmowali. A jak zrobiłyśmy w zeszłym roku w Gdańsku i to blisko moża, z tanimi noclegami to nikt nie przyjechał. Wyjazd Padł śmiercia naturalną.
I to nie chodzi tylko o to, że trzeba coś zorganizować. Wszyscy zawsze jeżdzą tylko do Wrocławia albo Krakowa, bliżej mają czy co?
Dla mnie w każdym razie wyprawa do Wrocławia czy Krakowa to nie lada wyzwanie. Zobaczymy jak bedzie z POP II :)

Opublikowano

ależ to nie chodzi o to, żeby coś organizować stricte dla nas, tylko dla mieszkańców swojego miasta :) w krakowie dużo tego, czasem za (dużo), ale już w łodzi np. niedostatek. co nie znaczy że w tych miastach nikt nie interesuje się poezją czy kulturą w ogóle i że stoi ona na niższym poziomie.

a takie orgowe imprezy, w sumie są bardziej nastawione na prywatne spotkanie niż na inne sprawy (choć oczywiście kultury na nich nie brakuje:))

Opublikowano

Agnes, powiem Ci tak szczerze, że bardziej wolę te prywatne. Lubie poznawać nowych ludzi ( zwłaszcza, że tyle juz czasu znamy się poniekąd - przez net), a szczególnie tych właśnie kulturalnych :)

P.S. Czy ja mam deja vu, czy ja już widziałam podobną wiadomość od Ciebie kiedyś ?

Opublikowano

było coś o łodzi, pamiętam, a to dlatego, że kraków jest mój tylko tymczasowo, a jednak wychowałam się w polsce centralnej i pewnie kiedyś wrócę :) dlatego tak sie martwię co tam pocznę z wolnym czasem :) hmm...uważnie mnie pani czyta, Dormo :D

pozdr. a

ps. wybacz Kamilu, że się tak tu panoszymy nie na temat.
Opublikowano

było coś o łodzi, pamiętam, a to dlatego, że kraków jest mój tylko tymczasowo, a jednak wychowałam się w polsce centralnej i pewnie kiedyś wrócę :) dlatego tak sie martwię co tam pocznę z wolnym czasem :) hmm...uważnie mnie pani czyta, Dormo :D

pozdr. a

ps. wybacz Kamilu, że się tak tu panoszymy nie na temat.

Eee tam, Kamil nam wybaczy. Sam też pewnie z przyjemnościa poczyta. Powinnyśmy już mieć u niego względy :)))

A z tym czytaniem to oczywiście.. Lubię tez czytać Twoje komentarze pod wierszami.
Tylko nie Pani dobrze? :)
Opublikowano

traktuj moje tytułowanie z przymrużeniem oka:) przecież już dawno przeszłyśmy na Ty :)

a tak a propos "kultury" - dziś w Krakowie noc muzeów czyli wszystko za symboliczną złotówkę i ogromne kolejki zwiedzających (kto by pomyślał że mamy tylu amatorów sztuki), pod koniec czerwca Festiwal Kultury Żydowskiej na Kazimierzu (to z takich większych)

zapraszamy!:)