Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 powiedziałeś, że jestem aniołem dopiero wtedy poczułam jak doskwiera mi brak skrzydeł i nimbu
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Witam już z samego ranka po zastanowieniu wychodzi na to, że powiedział telefonicznie o swoim "anielstwie" bo gdyby był przy Tobie to przecież widać stosowne atrybuty. Ale to tak przekornie, bo naprawdę - to sympatyczne wersy chociaż anioł potraktowany został chyba ironicznie. Anioł o anielskim charakterze to wtedy tak: stwierdziłam jesteś aniołem dopiero teraz skrzydeł brakuje mi nimbu Pozdrawiam;)
Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyraziłam sie niewyraźnym wyrażeniem.:) a teraz?
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Mario przecież to tylko w jego mniemaniu taki z niego anioł, dlatego pozostaw wersję pierwotną lepsza. Tak mi się wydaje;))
Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 mogłabym zostawić gdyby chodziło o jego anielstwo. dzięki za wskazówki.:)
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Och, ten wariant mi się nie podoba;) jeśli to idzie o Ciebie, to nawet gdyby to był jakowyś archanioł to nic to względem takiej istoty jak KOBIETA.gdy powiedziałam mu jestem aniołem dopiero teraz poczuł jak doskwierają mu skrzydła :) Pozdrawiam
Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 powiedziałam mu jestem kobietą dopiero teraz poczuł jak doskwierają mu skrzydła taka wiersja by pasowała do Twojej wypowiedzi..:D
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bardzo fajne;) bo niektórzy macho i nie tylko myślą, że świat powinien kręcić się wokół nich - książąt, władców prawie aniołów;)))
Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 no są tez tacy co ubóstwiają kobiety szkoda tylko, że nie zawsze ma się siłę i uczucie by tym bóstwem być
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dlaczego trzeba mieć siłę? chyba, że facet o innym upodobaniu bóstwa niż ja. Moje widzenie opisałem leciuteńko w ostatniej strofie mojego wiersza taką cię widzę http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=57303
Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 zacytuję Świrszczyńską...:) fragment "Pocę się i nadymam" "Mam zostac również serafinem o sześciu skrzydłach i dawać ci mistyczne szczęście, jak krowy dają mleko. Staram się jak mogę, pocę się i nadymam, oczy wyłażą mi na wierzch z wysiłku. Chodzę posłusznie w obroży twej adoracji" tak sie czuje boginia.:P
egzegeta Opublikowano 14 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 nie trzeba się ni pocić, ni nadymać tam gdzie prawdziwa miłość gdzie zwyczajna prostota bo "Kochać to znaczy zapomnieć o sobie" -Seneka Młodszy i nie potrzeba poezji Świrszczyńskiej ;)
Maria Lipnicka Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 hehe..:) dziękuję, egzegeto, za intertekstualny dyskurs..:) pozdrawiam.:)
egzegeta Opublikowano 17 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Maja 2007 Witam Mario z rana jeszcze raz rzuciłem okiem i takie mi się wersy ułożyłypowiedziałeś: - jesteś aniołem dopiero teraz poczułam jak bardzo mi brak skrzydeł i nimbu ;)
Rekomendowane odpowiedzi