Reni Her Opublikowano 11 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 biała kartka niedraśnięta kratką czy wytrzyma pisaną niedoskonałość zakotwiczoną w wyschniętym piórze, jeszcze zgrzyta może dotrwa do końca choć ciężar utrapień niedokończonych myśli nigdy tu niezagości muszą być gładkie nieskażone drżysz, przymruszałym nadgarstkiem przesuwasz z mozołem czas stoi w miejscu niewidzącym wzrokiem szukasz atramentu może kiedyś zapełnisz myślami oddychające cienie wysnute z niezapisanych kartek .
Piotr_Jasiński Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Mi się podoba Reni. Może też kiedyś zapełnię myślami cienie wysnute z niezapisanych kartek przegladu literackiego Sedeczności i ciepełka
Jerzy Rybak Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 jassssne, wiersze o pisaniu wierszy to jest to, co tygrysy lubią najbardziej. i proszę mi nie mówić, że metafory, dwuznaczności, etc. szkoda, że zakotwiczenie 'niedoskonałości' w wyschniętym piórze okazało się dosyć krótkotrwałe. /j
Katarzyna Leoniewska Opublikowano 11 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Maja 2007 Pióro trochę się "męczy" - ale w końcu samo wybrało taki los ;)
zak stanisława Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 drżysz, przymURszałym nadgarstkiem przesuwasz z mozołem czas stoi w miejscu atramentu niewidzącym wzrokiem szukasz może kiedyś zapełnisz myślami oddychające cienie wysnute z niezapisanych kartek . a gdyby takie przerzutnie zastosować? co ty na to???? pozdr ES
agapante Opublikowano 12 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Maja 2007 yyy. Zastanawiałam się chwilę,czy komentować. Ile razy czytałaś ten swój wiersz,Reni? 'czas stoi w miejscu'? co to w ogóle jest? Przepraszam, ale nazywanie tego typu utworów poezją jest dla mnie profanacją.I to dość solidną.Pozdrowienia ślę:) ps. czytasz jakiś przyzwoitych poetów? Wiersz wygląda,jakbyś nie czytała w ogóle..
adam sosna Opublikowano 13 Maja 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Maja 2007 och! (to do poprzedniego komentarza) mnie bura spotkała za "pisanie o pisaniu" ja lubię i już mnie się podoba wiersz (pisanie o pisaniu też)
Reni Her Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję Piotrze, wiesz, że pisałam go w chwili braku muzy i fajnie, że Ci się podoba ;))))))), słoneczka
Reni Her Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Panie Jerzy wiem co tygrysy lubią, ale ja gustuję w czymś znacznie ciekawszym, może kiedyś z niedoskonałości coś sie narodzi ?, pozdrawiam serdecznie ;))))
Reni Her Opublikowano 14 Maja 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Maja 2007 Pani Kasiu widocznie taki los, że pióro nie może przestać się męczyć...dziękuję za odwiedziny. Stasiu, popracuję nad przerzutniami, ;))) słoneczka Adamie, dzięki,że mój skromny wiersz podoba Ci się, mam nadzieję że na tym nie zaprzestanę, bo tyle tematów można przelać na papier a on chyba wszystko wytrzyma ;))) serdecznie pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi