Patryk_Nikodem Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 szklane drzwi o świcie. tylne wejście suche powietrze i ruchy ust w próżni martwa fonia. zakłócenia w pajęczynie telefonów. metro jak dreszcz pod ulicą oddech samolotów całujących chmury kurwa leżę tu sam. sosny trawa h2o i zapachowe płuca lata tulipany spalenizna w kuchni diabła mydlane duchy łapią moje sny. szpitalne słuchawki w uszach. czuję rzeki cudzych dłoni. lupy całego świata. czarno biała klisza. kserokopia na językach jaskółki tańczą ponad słońcem jaskółki tańczą ponad słońcem
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 do jednego się Patryku doczepię: jaskółki tańczą gdy się zbliża deszcz pamiętam jak siedziałem (z kumplem) na jednym z mostów pod Przasnyszem i nam jaskółki kołowały przez most, pod mostem, nad mostem, wokół nas proponuję "dzierzby" - to takie ptaszki, których u nas mało, a jak już są to nieźle potańcowywują z ukłonikiem i pozdrówką MN
były__premier Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 zapachniało mi Grzebalskim, hmm, ale to moja wina;)
Beenie M Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Dobry wiersz. Lubię Twoje budowanie klimatu w treści, robisz to niezwykle sprawnie. Wciąga w każdym razie. pozdrawiam serdecznie
Mr.Suicide Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Ciekawy obraz,na poziomie.Mogę się mylić,ale...są dwie pointy,prawda? Tak to przynajmniej odbieram-więc pierwsza ok.Za to drugiej nijak nie rozumiem. Może za mało razy przeczytałem.Tak czy inaczej podoba mi się. Lubię Twój styl. Pozdrawiam.
Agnes Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 ja bym powiedziała, że krzyk głuchego człowieka, bo: ruchy ust w próżni i martwa fonia., zupełnie inaczej to zapisałeś niż w poprzednich tekstach, więc jest pewne novum, i mnóstwo obrazów, skojarzeń. 6 i 7 wers czyta się ciężko, sugerowałabym interpunkcję. podoba się, pozdr. a
Patryk_Nikodem Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ślepego człowieka bo to o odbiorcach ;) dzięki za wizytę
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ślepego człowieka bo to o odbiorcach ;) dzięki za wizytę slucham?
Patryk_Nikodem Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ślepego człowieka bo to o odbiorcach ;) dzięki za wizytę slucham? rozumie Pani ten wiersz? :)
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. slucham? rozumie Pani ten wiersz? :) dybie, dybal Pan do mnie?:) napisalam, ze od dawna nie cztalam Pana wiersza z zainteresowaniem, tzn. cos mnie wciaglo. na plus. więc? czy pan preferuje komentarze tylko od jednej osoby, ze tak spytam bezczelnie? :)
Patryk_Nikodem Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie wiem o co Pani chodzi nikt tak o Pani nie myśli
marcze Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Sugestywny tekst, a od słów 'sosny, trawa, h2o' klimat robi się wręcz 'transowy', świetna kumulacja nastroju w końcówce. Jedno mnie tylko zastanawia i burzy nieco spójność mojej interpretacji, mianowicie te 'szpitalne słuchawki', ale może tego po prostu nie zrozumiałam albo źle skojarzyłam. Pozdrawiam. P.S. Ale ciągle czekam na coś w klimacie np. 'amfiteatru', chociaż to pewnie zbyt odległe :).
Agnes Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ślepego człowieka bo to o odbiorcach ;) dzięki za wizytę slucham? to chyba była odpowiedź skierowana do mnie, więc niepotrzebnie się pani obrusza:)
Gość Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. slucham? to chyba była odpowiedź skierowana do mnie, więc niepotrzebnie się pani obrusza:) wiem, ze do Pani, Agnes, zauwazylam :)
taka marysia Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 byle się skupić emocjonalnie na tych jaskółkach
Olesia Apropos Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 nie za dużo wyliczeń/epitetów? odpowiem: plaga pzdr/olenka;)
Patryk_Nikodem Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. go with the flow. psychedelic blow. take test easy ;p
pathe Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 nie będę się rozwodzić; w końcu coś że nie chce się czepiać
Rekomendowane odpowiedzi