Pan_Fei Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 nie płakałem na pogrzebie swojej siostry tylko później nad sobą ukryłem pieniążek na zapamiętanie w biblii kwiaty wysuszone na deszczową godzinę w milczeniu wybieram siebie i garnitur pod kolor - nie potrafię pamiętać tylko kamień odróżniam od lodu
Stefan_Rewiński Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Ciekawe Grzegorzu, dałbym entera po: "na później", no i pozdrawiam, Stefan.
Pan_Fei Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dopiero po zamieszczeniu zauważyłem zbędne powtórzenie tego "później", więc kasuję w drugiej strofie, gdzie funkcja czysto estetyczna. Z wersyfikacją nie kombinuję póki co. fajnie, że ciekawe Serdeczności Grzegorz
ot i anka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 hmm, nawet, nawet, chociaż wolę bardziej "skomplikowane" twory z odmośnikami kulturowymi, które trzeba "rozkminiać":D ale daje radę ten wiersz, jest prosty ale nie prostacki:) pozdrawiam
Pan_Fei Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pisząc tekst wiedziałem doskonale, co chcę napisać (co nieczęsto się u mnie zdarza;), i może dlatego wyszło tak dosadnie. Cieszę się, że przynajmniej w jakimś stopniu trafia. Serdecznie Fei
Gość Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdecydowanie, tu coś bym zmieniła. ale to ja. coś drga, w tym wierszyku, choć jeszcze nie to, co by mnie usatysfakcjonowało ;) pozdrawiam, słonecznie.
Pan_Fei Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. zdecydowanie, tu coś bym zmieniła. ale to ja. coś drga, w tym wierszyku, choć jeszcze nie to, co by mnie usatysfakcjonowało ;) pozdrawiam, słonecznie. osobiście obawiałem się, żeby ww. fragment nie zabrzmiał nazbyt pretensjonalnie, ale po głębszym namyśle doszedłem do wniosku, że sensu w nim zawartego nie mógłbym sprzedać inaczej/ lepiej. dlatego zostawiam, jak jest. dziękuję za odwiedziny Fei
Patryk_Nikodem Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 lubię Twoje pisanie. takie bezpośrednie i bez zbędnych udziwnień. podoba mi się pozdrawiam
Messalin_Nagietka Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 a lód dla geologów to tyż kamień zapytaj, jedno i drugie ma swoją miąższość z ukłonikiem i pozdrówką MN
Pan_Fei Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kurde, następnym razem będę musiał coś zamieszać! ;) dzięki wielkie za odwiedziny i ogólny pozytyw Serdecznie Fei
Pan_Fei Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam nadzieję, że przynajmniej w tekście widoczne pewne różnice w tej kwestii/stanie ;). dzięki wielkie za wizytę, miło gościć Pozdrawiam Fei
Mr.Suicide Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Po "wiośnie dla zaawansowanych" liczyłem chyba na więcej.wybieram siebie i garnitur pod kolor * w milczeniu nie potrafię pamiętać tylko kamień odróżniam od lodu Może tak (?) bo na początek jakoś nie mam pomysłu. Tak czy inaczej jeszcze bym pozmieniał. Uważam,że "w milczeniu" można jakoś przestawić- stworzyć przerzutnię,ale nie bardzo wiem jak. Wyszło ciekawie,ale w moim mniemaniu brak utworowi warszatu. Pozdrawiam.
Pan_Fei Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki za odwiedziny i uwagi, co do zmian, ciężko mi jeszcze spojrzeć na tekst z dystansu, więc nie kombinuję. Co do milczenia, przerzutnia już jest, a z nią sens, nie widzę więc powodu, żeby majstrować przy tym wersie. mam nadzieję, że następnym razem bardziej przypadnie do gustu, esencjonalnie i warsztatowo Serdecznie Fei
fabula rasa Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Bardzo mi się podoba. Po tych wszystkich przeładowanych słowotokach, które dzisiaj tu czytałam znalazłam w końcu coś przy czym warto się było zatrzymać. Pozdrawiam
Pan_Fei Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Chyba jesteś jedną z nielicznych, którym tekst przypadł w pełni do gustu, to też miło mi, zwłaszcza, że goszczę Cię u siebie pierwszy raz. Serdecznie Fei
Messalin_Nagietka Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam nadzieję, że przynajmniej w tekście widoczne pewne różnice w tej kwestii/stanie ;). dzięki wielkie za wizytę, miło gościć Pozdrawiam Fei czy ten wiersz to naprawdę? MN
Pan_Fei Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. mam nadzieję, że przynajmniej w tekście widoczne pewne różnice w tej kwestii/stanie ;). dzięki wielkie za wizytę, miło gościć Pozdrawiam Fei czy ten wiersz to naprawdę? MN nie, nie mam/ nie miałem nigdy siostry, jeśli o to chodzi. ale ten lód, mimo wszystko, bliski pozdr./Fei
Rekomendowane odpowiedzi