Karol Samsel Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ten mężczyzna miał twarz chrystusa z filmu zeffirellego spotkanie takiej osoby w wielki piątek to chyba nie przypadek prawda co bóg chciał mi przez to powiedzieć może po śmierci będę rajskim ptakiem a gest zaproszenia do edenu będzie przypominał ułożenie palców roberta powella podczas monologu na górze ośmiu błogosławieństw pomyśleć że w dzieciństwie aby schować się przed diabłem musiałem rozciągać sweter matki jej przestrzeń osobista była ciepła zwłaszcza ta słoneczna część dorosłość wszystko czyni prostsze wystarczy syn boży na ulicach a już zapach psalmu dwudziestego drugiego jakiś mniej oleistyWielki Piątek, 6.04.2007r.
Messalin_Nagietka Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 piękne - gratuluję - to właśnie jest poezja przynajmniej dla mnie, a inni co powiedzą? z ukłonikiem i pozdrówką MN
Rafał_Leniar Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Nawet to, że nie lubię tematyki sakralnej i w ogóle do chrześcijaństwa odczuwam niechęć; nie przeszkodziło mi zbytnio. Podoba mi się jako tekst. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 rzeczywiście można się wczytać i nawet kulejące wersyfikacja okazuje się złotym środkiem plus odemnie pozdrawiam
Nechbet Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 napisałabym coś, ale wiersz wywarł na mnie wielkie wrażenie, i nie za bardzo mogę coś konstruktywnego tutaj wpisać, ponad to, że sobie dodam do ulubionych ;] świątecznie i z szacunkiem :-)
Karol Samsel Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Naprawdę dziękuję. Ten wiersz to efekt takiej przedwielkanocnej weny. Są pewne momenty w roku, kiedy nie potrafię o niczym innym pisać. Pogodnych świąt życzę i serdecznie pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 8 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2007 ja również plusję; za oryginalność i wykonanie pozdrawiam świątecznie Karolina :)
Karol Samsel Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dzięki, Espenko. Wesołych świąt:).
Atena Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 oryginalne przedstawienie tematu. udany wiersz pozdrawiam:)
Karol Samsel Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Dziękuję za pochylenie się nad utworem. Przesyłam pozdrowienia:).
Anna Siedem Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2007 Chciałabym podzielić się z autorem tego pięknego wiersza pewnym fragmentem z Psalmu 22,chociaż według modły tego świata nie wypada mówić jawnie o takich sprawach. Ale ja myślę i czuję inaczej: " Ubodzy jeść będą i nasycą się,będą chwalić Pana ci,którzy Go szukają. Niech serce wasze ożyje na zawsze!"(Ps.22,27)
Karol Samsel Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Eloi, eloi, lama sabachthani. Dziękuję za odwiedziny i pozdrawiam.
Anna Siedem Opublikowano 10 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Kwietnia 2007 "Ojcze nasz, któryś jest w niebie, święć się imię Twoje, przyjdź Królestwo Twoje, bądź wola Twoja..." Ew. Mat. 6,9-10
Rekomendowane odpowiedzi