amandalea Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 rozpłakała się zima gdy rozespanym porankiem patrzyłam na mijane smutne pola czekałeś a dzień nabierał kształtów w uśmiechu gubiąc troski ciężarne kiściami śniegu kłaniały się drzewa i chociaż nie było jemioły zauroczeni ognistym rytuałem w półmroku syciliśmy usta niecierpliwość pragnęła więcej nie dając się omamić spokojem bezwstydnie sięgała głębi pieszczotliwym ruchem dłoni kończył się dzień z miarowym stukotem kół niknęłam gdzieś w mroku coraz dalsza coraz bliższa codzienności 26.03.07r.
Messalin_Nagietka Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 w tym miejscu coś "mijane smutne pola" jakby za dużo a piękne: "pieszczotliwym ruchem dłoni kończył się dzień" to narazie tyle z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 rozpłakała się zima gdy rozespanym porankiem mijałam smutne pola to tyle, ładnie, ale dobrze że minęłaś....tzn, PL-ka palmowo/ ES
Jimmy_Jordan Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Ja mam tylko pytanie: Czy to się działo na śląsku? - Bo jeśli tak to uważaj na sepsę... Wierszyk przyjmuję z ok na twarzy... pozdrawiam Jimmy
Oxyvia Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Bardzo ładny wiersz. Ale jak dla mnie, to nie dzieje się tam nic żałosnego, wprost przeciwnie - świetne wagary od codzienności, więc nie jarzę, dlaczego we wstępie zima się rozpłakała i pola są smutne? Pozdrawiam. :-)
amandalea Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hmmmm....Witku kiedy one były i mijane i wyglądały tak smutno....ale skoro za duzo to pomyślę z czego zrezygnować ;)....no ba, a kto nie lubi pieszczotliwego ruchu dłoni?? :D Pozdrawiam jak zawsze serdecznie :) Lidia
amandalea Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję za zaglądnięcie Stasiu :) I ja pozdrawiam :) Lidia
amandalea Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A o którym śląsku mówisz Jimmy?? ;) Fajnie, że ok pojawiło się na twarzy :) Pozdrawiam Lidia
amandalea Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo to były wagary Oxyvio :)....a wstęp opisuje początek dnia...jak to się mówi "powstał na faktach autentycznych" ;) Pozdrawiam Lidia
Jimmy_Jordan Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A o którym śląsku mówisz Jimmy?? ;) Fajnie, że ok pojawiło się na twarzy :) Pozdrawiam Lidia Dolnym raczej, wiesz wrocław i te sprawy, bo u nas ostatnio każą się wzbraniać od jakichkolwiek bliższych kontaktów... (widziałem to wczoraj w informacjach)hehe poważna sprawa Pozdrawiam Jimmy
Dariusz Sokołowski Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Kwietnia 2007 pieszczotliwym ruchem dłoni kończył się dzień - urzekające
Dorma Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to musiało być gdzieś na dole Polski, bo tylko tam w pierwszy dzień wiosny mógł być jeszcze śnieg. Ale z tego co mi sie przypomina wszędzie było raczej ciepło, w każdym razie na pewno na pomorzu :) Wiersz piękny. Bardzo mi się podoba. Co tu więcej mówić, sam mówi za siebie..
joaxii Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Mam kilka uwag. Najbardziej niepodoba mi się: "syciliśmy usta" - żywcem wyjęte z przedwojennych melodramatów lub powieści Mniszkówny. Niejasne jest skąd się wziął w tekście ognisty rytuał, a jeśli już się wziął, to po co. Poza tym ładne opisy zimy, dosć konsekwentnie poprowadzone. Z ostatniej zwrotki wyrzuciłabym też "codzienności" - ładniej by było, gdyby zostawić ten wers niedomknięty, niech czytelnik poprowadzony tekstem sam go sobie dokończy. Poza tym całkiem miło się czyta. Po korektach - OK. Pozdrawiam, j.
Rekomendowane odpowiedzi