Marlett Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 niegrzeczny mały pajacyk mieszka na strychu w pudełku marzył by zostać chłopakiem był wciąż drewnianą kukiełką w pudełku kurz i ciasnota samotność dokucza jak zgaga za oknem ptaki śpiewają zapomniał co to zabawa na strych już nikt nie zagląda bo po co grzebać w rupieciach gorąco się modli pinokio by nie lądować na śmieciach kanikuły.....uciekła anastazja
Antoni Slawbicki Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 wiersz przypomna piosenkę Urszuli "konika na biegunach" w 8 i 12 linijce zgubiony jest rytm (tak mi się zdaje), i troszkę jeszcze szlifu i OK Pozdrawiam gorąco.
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to tak: Dear Marlettka, 1. Zabawne. 2.w 8: "zapomniał się biedak zabawiać". 3. w 10:"bo po co grzebać w rupieciach" 4."grzbać" na "grzebać". 5. na końcu: "by nie lądować na smieciach". Pozdrawiam weekendowo, Stefan.
Marlett Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No to tak: Dear Marlettka, 1. Zabawne. 2.w 8: "zapomniał się biedak zabawiać". 3. w 10:"bo po co grzebać w rupieciach" 4."grzbać" na "grzebać". 5. na końcu: "by nie lądować na smieciach". Pozdrawiam weekendowo, Stefan. Stefanie ! wielkie dzięki tego wiesz potrzebował. jeszcze się zastanowię nad ad.2 buźka!
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Grzeczna jakoś jesteś. Aha: "marzył by zostać chłopakiem" bedzie lepiej.
Marlett Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Dear Stephan! Mówisz ,że pajacyk nie chce być chłopcem tylko chłopakiem? Nie wiem czy zasłużył na to,ale pomyślę... Steff! no kiedyś muszę spoważnieć...stale figle w głowie... PozdrawiaM.
Gość Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 fajny,ale "samotność dokucza jak zgaga" to chyba będe cytować bo genialne:)
Marlett Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Antoni! no faktycznie ,zabawki z drewna ,co to nie chcą ożyć. Już trochę zmieniłam. dziękuję serdecznie:)) Po zdrówka.
Stefan_Rewiński Opublikowano 30 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Figle-lubię, ale rytmy-to babska sprawa, poprawiaj tam.
Marlett Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Cytuj ile trzeba:)) PozdrawiaM.
IN Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 fajny... a środkiem się po prostu zachwyciłam czytany osobno jest bardzo wieloznaczny :)))
Ewa_Kos Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Marlett, skarbie skąd wiesz o zgadze i że mnie ona dokładnie ,jak bycie samotną wśród ludzi dokucza? Pewnie nie ja jedna mam taki problem.:)))) Mówią, że nie ma tego złego...:))) Pozdrawiam serdecznie:)))
Spiro Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 niegrzeczny mały pajacyk mieszka na strychu w pudełku marzył by zostać chłopakiem był wciąż drewnianą kukiełką w pudełku kurz i ciasnota samotność męczy jak zgaga -> zmieniłem dokucza za oknem ptaki śpiewają zapomniał co to zabawa na strych już nikt nie zagląda bo po co grzebać w rupieciach o jedno błaga Gepetta by się zestarzeć przy dzieciach -> pozwoliłem sobie wystrugać na nowo ostatnie wersy przepraszam, ale tak przerobiłem. doklepało się dodatkowe znaczenie. chyba? pozdrawiam
Marlett Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spiro! Twoja wersja jest piękna , pełna nadziei. Przy dzieciach się zestarzeć -pinokio pewnie chciałby. Był jednak niegrzeczny, być może zmarnował szansę. W tym momencie zrobiło mi się żal pajacyka...ale on też nie dał szansy innym. Bardzo dziękuję...i pozdrawiam.
Marlett Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak przypadłość...pewnie niejednego spotkała:)) Dziękuję i serdecznie pozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 samotność dokucza jak zgaga... to jesy COOOL! Marlett! czysta prawda!!!!!! palmowo ES
Marlett Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. IN! dziękuję za zagląd:) PozdrawiaM.
zak stanisława Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. IN! dziękuję za zagląd:) PozdrawiaM. no, dobra a ja to pies? też zajrzałam, przeczytałam przemyślałam, co jest? he he /ES
Alicja Red Opublikowano 31 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 ładny, dla mnie smutny:( zmieniłabym: ''gorąco się modli pinokio'' na ''żarliwie się modli pinokio'' Pozdrawiam:*
Marlett Opublikowano 31 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bardzo ,bardzo ; THANKS!!!! PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi