były__premier Opublikowano 15 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Marca 2007 sternicy barek odpalają flary, para z kominów elektrowni zapładnia chmurę, miasto znika w popołudniowej mgiełce, fajrant! iskrzą silniki, sadza pokrywa szlak wędrownych aut. ewakuacja? turbina miele kręgosłup rzeki, odpłyń. podpłyń, nie wracaj? w uchu lament zapuszczanego diesla, widać zarys miasta. szykują się bezsenne oddziały.
Messalin_Nagietka Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no dobra, i co? co z tego wiersza wynika (jeśli to w ogóle wiersz)? po co o tych barkach, tych silnikach było? z ukłonikiem i pozdrówką MN
M._Krzywak Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Panie Premierze - pominę dla przyzwoitości "lament diesla" (chociaż na dobrą sprawę i to przejśc może) i wpisuje swoje : "tak, to dobry wiersz". Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 kręgosłup rzeki - nie podoba mi się, za wartki ten kręgo-słup pozdr Es
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Trzeba by toto przeorać, wrócę, pozdrawiam, Stefan.
Stefan_Rewiński Opublikowano 16 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak mi się przeczytało: flary odpalone, para chmura z brzuchem miasta już nie ma fajrant iskry, sadza, auta turbina miele rzekę odejdź widzę zarys miasto wystawia oddziały ewakuacja?
były__premier Opublikowano 16 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak mi się przeczytało: flary odpalone, para chmura z brzuchem miasta już nie ma fajrant iskry, sadza, auta turbina miele rzekę odejdź widzę zarys miasto wystawia oddziały ewakuacja? no nie! Stefan? co z tobą? ;) dzięki wszystkim pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 17 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 17 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak mi się przeczytało: flary odpalone, para chmura z brzuchem miasta już nie ma fajrant iskry, sadza, auta turbina miele rzekę odejdź widzę zarys miasto wystawia oddziały ewakuacja? no nie! Stefan? co z tobą? ;) dzięki wszystkim pozdrawiam Tak sobie pożartowałem, pozdrawiam.
Mały Książę Opublikowano 19 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Marca 2007 Jezeli to jest Lokomotywa Tuwima w "wersji hard", to zdecydowanie wole "wersje soft". Dla przypomnienia fragment : "Stoi na stacji lokomotywa, Ciężka, ogromna i pot z niej spływa: Tłusta oliwa. Stoi i sapie, dyszy i dmucha, Żar z rozgrzanego jej brzucha bucha: Uch - jak gorąco! Puff - jak gorąco! Uff - jak gorąco! Wagony do niej podoczepiali Wielkie i ciężkie, z żelaza, stali,..." pzdr MK
były__premier Opublikowano 20 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. może mi to narysujesz?
Dorma Opublikowano 29 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2007 Nie podoba mi się forma i wersyfikacja. Propozycja Stefana podoba mi się bardziej
były__premier Opublikowano 30 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
Rekomendowane odpowiedzi