Lilianna Szymochnik Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Ja tą miłość wołam a krzyk pustym echem niesie chcę złapać,tą jedyną i przygarnąć piersi,ku sobie bom ja wolny polujący strzelec,lecz sarny w ostępie pogubiłem ślady z tropu straciłem wszelkie sercu cele. Oczom piękne krajobrazy zachwycają moje wnętrze chciałbym,tak latać z myśli w wolnym ptaku marzenie, tyle wianków w łąki kwieciem w zachwycie,tak czaruje zerwał,bym dla ciebie wszystkie ukradł,bym ten raz jeden. Tłucze młot w ten dźwięk w żelazo w iskry sercu bije gdzie-ten "kwiat paproci"-gdzie Amor się w strzały kryje, kiedy?-otworzy mi drzwi z klucza i zaprosi raz,tak do siebie, bo ja,tak dłużej żyć,nie mogę w ty pustym lesie sam w eremie. Już wiosna fulidami rzuca i igra z natury,po całym idzie ciele tak mnie wabi i kusi w wody dla źródła w ogromne i pragnienie odzywają się głosy karuzelą zmysły w prądy dreszczom przejdzie wyciąga w żądzy ramiona niech mnie,ze sobą,na zawsze już weżnie. Skryje z deszczu w tęczę w promieniu słońca nieba moje rade uczucie tam w tej łaźni w kąpieli w mydlane rozpłyną się zapachy ogrodom łożnice zanurzy w spływające w kąpieli miody w ogniste płomień błogie ciału rozkosze w soki zaczerpnie w korzeń z kwiatu zapyli i zrodzi w najpiękniejsze światu owoce.
Rekomendowane odpowiedzi