egzegeta Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 zjawą wiłaś się poezją romantyczną kiścią kwiatów śródpolnych bardzo kolorowo - prawie szczęście tylko zapachu nie było odeszłaś tyłem zahaczając o zardzewiały drut kolczasty nie wiem czy szczepionkę przyjęłaś przeciw infekcji sumienia
zak stanisława Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 odeszłaś idąc tyłem zahaczyłaś o zardzewiały drut kolczasty nie wiem czy szczepionkę przyjęłaś przeciw infekcji sumienia------to dobre! ** egzegeto, nie za dużo tych -ałaś? pozdrawiam cię,pło ES
egzegeta Opublikowano 6 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. już o jedno -ałaś mniej, bo "dano" Dziekuję i pozdrawiam Panią Stasię:))
Bogdan Zdanowicz Opublikowano 6 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 6 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moze jakoś tak? ;) (sorry za 2 wers, ale tak mnie podkusiło spersonifikować) ;D Nie czuję do końca tego wiersza - więc możliwe, że moje uwagi i zmiany bez sensu. pzdr. b
egzegeta Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Moze jakoś tak? ;) (sorry za 2 wers, ale tak mnie podkusiło spersonifikować) ;D Nie czuję do końca tego wiersza - więc możliwe, że moje uwagi i zmiany bez sensu. pzdr. b Panie Bogdanie do bycia poezją ona nie dorosła, choć robiła takie wrażenie więc zostawiam bez zmian trochę wykorzystałem zwłaszcza "odeszłaś idąc" -pleonazm fatalny tak jakby cofać się wstecz :) no i to sumienie zostawiam w oddzielnym wersie /nie wiem czy dobrze/ chcąc podkreślić - że przeciw infekcji cielesnej i sumienia Dziekuję i pozdrawiam
Stefan_Rewiński Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Myślę sobie, że zbyt ostro potraktowałeś poezję romantyczną, gdybyś tak kobietę, to i owszem, bywają. Pozdrawiam, Stefan.
egzegeta Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a ja myślę, że poezja romantyczna nic tu nie ucierpiała zaledwie malutkie przywołanie celem porównania :) również pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Egzegeto, czy musi być dwukrotne użycie stwierdzenia, że nie było zapachu. Może bezwonnych da się usunąć, ostatni wers o tym dopowie. To taka moja mała propozycja pod rozwagę :))) pozdrawiam serdecznie
egzegeta Opublikowano 7 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 Beenie oczywiście że masz rację Niby takie oczywiste, a samemu trudno dojrzeć zresztą podobnie jak wcześniejsza wersja "odeszła idąc " Chyba zbyt szybko zamieszczam, nie dopracowując. Dziękuje Ci Beenie i pomyślę co wyrzucić, co zmienić:) Pozdrawiam super słoneczny Wrocek a Ciebie przede wszystkim :) PS. Na TVN METEO widziałem słoneczko:)
Beenie M Opublikowano 7 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 7 Marca 2007 świeci i to bardzo, bardzo - mamy kilkanaście stopni ciepełka :))) wiosna już na progu słonecznie pozdrawiam
Alicja Red Opublikowano 8 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 najlepsze: nie wiem czy szczepionkę przyjęłaś przeciw infekcji sumienia ...ciekawy wiersz Pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 8 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 8 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dla każdego coś innego:) ja mam też swoje ulubione wersy w tym wierszu :) dziekuję i pozdrawiam
Marlett Opublikowano 9 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Marca 2007 nie wiem czy szczepionkę przyjęłaś przeciw infekcji sumienia Dla mnie również te wersy ciekawe. PozdrawiaM.
Vera_Ikon Opublikowano 10 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Marca 2007 Fajny pomysł. Niebanalny. pozdr Weronika
egzegeta Opublikowano 11 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam za zwłokę w odpowiedzi ale serdecznie dziękuje za odwiedziny i ..... sympatyczne zdanko:) Pozdrawiam serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi