Dominika Iks Opublikowano 2 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2007 Porwał mnie wiatr Odzianą w małą skorupę, Maszt, sznury i szmaty. Dryfuję na fali asekuracji Kołysana marzeniami, Szarpana szkwałem strachu. Ku przestrzeni, wolności, W kierunku wyspy Spełnienie. Ciągle płynę Z masztem ze znaków zapytania. …Obym nie skończyła na mieliźnie!
Espena_Sway Opublikowano 4 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 4 Marca 2007 widzę, że debiut. standardowo dużo czytaj, ucz się od tutejszych i znanych :P serdecznie Espena :)
Dominika Iks Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Ojej, aż tak fatalnie? Ale dzięki za życzliwą radę. Wiem, trzeba obserwować, czytać i podchodzić z rezerwą do wlkasnej radosnej "twórczości".
Espena_Sway Opublikowano 5 Marca 2007 Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jest fatalnie. mój debiut był podobny do Twojego a może nawet gorszy :/. najważniejsze jest w jaki sposób podejdziesz do pisania, do poezji. jeśli nauczysz się spoglądać na swoje wiersze z dystansem, zapewne niedługo będzie widać postępy. pamiętaj, że na pierwszym miejscu jest czytanie, a dopiero potem pisanie. to ważne, szczególnie na początku, kiedy podstawę wiersza zazwyczaj stanowi inspiracja kimś. Porwał mnie wiatr Odzianą w małą skorupę, Maszt, sznury i szmaty. Dryfuję na fali asekuracjiKołysana marzeniami, Szarpana szkwałem strachu. Ku przestrzeni, wolności, W kierunku wyspy Spełnienie. Ciągle płynę Z masztem ze znaków zapytania. …Obym nie skończyła na mieliźnie jeśli chodzi o sam tekst; jest w nim jakieś przesłanie oraz brak kiczowatych rymów częstochowskich - to na plus. duże litery na początku wersów są niepotrzebne . wyrazy, które wyróżniłam są w poezji wyświechtane i radzę ich unikać, przynajmniej na tym etapie. ostatnie co mogę poradzić; spróbuj napisać wiersz o jakiejś jednej rzeczy - dywanie, wazonie, odkurzaczu itp. to dobre ćwiczenie na odpatosowienie twórczości. będę obserwować, życzę wielu sukcesów pozdrawiam jeszcze raz Espena :)
Dominika Iks Opublikowano 5 Marca 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Marca 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie jest fatalnie. mój debiut był podobny do Twojego a może nawet gorszy :/. najważniejsze jest w jaki sposób podejdziesz do pisania, do poezji. jeśli nauczysz się spoglądać na swoje wiersze z dystansem, zapewne niedługo będzie widać postępy. pamiętaj, że na pierwszym miejscu jest czytanie, a dopiero potem pisanie. to ważne, szczególnie na początku, kiedy podstawę wiersza zazwyczaj stanowi inspiracja kimś. Porwał mnie wiatr Odzianą w małą skorupę, Maszt, sznury i szmaty. Dryfuję na fali asekuracjiKołysana marzeniami, Szarpana szkwałem strachu. Ku przestrzeni, wolności, W kierunku wyspy Spełnienie. Ciągle płynę Z masztem ze znaków zapytania. …Obym nie skończyła na mieliźnie jeśli chodzi o sam tekst; jest w nim jakieś przesłanie oraz brak kiczowatych rymów częstochowskich - to na plus. duże litery na początku wersów są niepotrzebne . wyrazy, które wyróżniłam są w poezji wyświechtane i radzę ich unikać, przynajmniej na tym etapie. ostatnie co mogę poradzić; spróbuj napisać wiersz o jakiejś jednej rzeczy - dywanie, wazonie, odkurzaczu itp. to dobre ćwiczenie na odpatosowienie twórczości. będę obserwować, życzę wielu sukcesów pozdrawiam jeszcze raz Espena :) Dzięki. Odkurzacz wezmę sobie do serca, a właściwie w dłonie. Może podczas odkurzania coś na ten temat spłodzę- jestem kinestetykiem :)) Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi