zak stanisława Opublikowano 26 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 zimowy obraz nie mrozi bezlistnym spojrzeniem samotności uśpione w ramionach użyczają ptakom rozgardiasz myśli otwarte na tęsknotę za słońcem rannik w cierniowej koronie zielonych liści maluje twarz pierwszymi promieniami spod młodych palców przebiśniegu Chopinem spływa na ziemię nieśmiały dźwięk ukochanej melodii krecie domki są tarasami dla nóg przechodniów sznurówki tańczą na wietrze wiążąc w pary zamiłowanie do wędrówek szepczą z czułością do dziurek od butówkocham świat dla Spiro
Piotr_Jasiński Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ostatnia strofa super. I to też: "Chopinem spływa na ziemię nieśmiały dźwięk ukochanej melodii" ale muszę to jeszcze kilka razy przeczytać. Pozdrawiam
adam sosna Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 czy "kocham świat" to wywołanie Poloneza As-Dur? polubiłem ten wiersz
Lena Achmatowicz Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 zastanawia mnie wielka litera krecich domków. bardzo ładny wiersz, pointa - bardzo odważna. serdecznie pozdrawiam
Marlett Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 ''sznurówki tańczą na wietrze wiążąc w pary zamiłowanie do wędrówek szepczą z czułością do dziurek od butów'' - prawie jak bajka:)) PozdrawiaM.
Spiro Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 wzruszyłem się. wiem, że dedykacja z powodu sznurówek, ale trafiłaś jeszcze w kilku miejscach. dla mnie sama słodycz. dziękuję!
jacek_sojan Opublikowano 26 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2007 Ostatnia strofa super. Piotr Jasiński dokładnie to samo...wcześniej jest opis, poprawna ale i przeciętna proza; brak skrutów myślowych, zaskoczeń typowych dla poezji; dlatego w ostatniej strofie jest wszystko, cały wiersz! J.S
Ewa_Kos Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Podziwiam, a że dedykowany - to tyle tylko:))) Pozdrawiam:)) EK
zak stanisława Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Piotrze, miło ze ci sie podobało, Adamie, tak to polonez , mój ulubiony!więc jak nie wpleść go w przedwiośnie... Leno, wielka litera jest psikusem worda...puenta jest pomysłem Spiro! Marlett, trochę baśni w życiu zawsze daje radość Jacku, też tak sie zastanawiałam ale nic do głowy... pustki może potem?.. Korelo, ranniki to pierwsze kwiatki żółte jak słoneczka, kwitną razem z przebiśniegami... Ewuś dzięki , dedykowany bo Spiro dał pomysł... Spiro, i widzisz wyszedł niezły wiersz Wszystkim wam, kochani, serdeczności za uwagi i zainteresowanie.
M._Krzywak Opublikowano 27 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Jak u mnie zbyt mało tzw. poetaizacji (mój wymysł) to u Ciebie, Stasiu, w sam raz. Musimy wejśc w spółke producencką ;) Podoba się, troszkę może bym przecedził, ale z drugiej strony - po co? P.
zak stanisława Opublikowano 27 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ejże Michaelu, nie żartujcież, ale miło że tak mówisz pozdrawiam cię,pło
Korela Korela Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli podbiał? Ależ ja jestem niepoetyczna :) A w jakimż-to regionie te kwiatki tak się zowią?
zak stanisława Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czyli podbiał? Ależ ja jestem niepoetyczna :) A w jakimż-to regionie te kwiatki tak się zowią? kochanie, zajrzyj do jakiegokolwiek sklepu z roślinami , albo do encyklopedii,mój region to zachodniopomorskie... buzia
adam sosna Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 znaczy kraina sosen? i piachu?
zak stanisława Opublikowano 28 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dodaj: jezior!jezior! i kaczek i łabędzi-c .sosno!:):)
adam sosna Opublikowano 28 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 28 Lutego 2007 łabędzie - kocham je jeziora - kocham je kaczki tylko na tych jeziorach ryby w tych jeziorach ranniki - gdyby nie Ty nie wiedziałbym, że tak się nazywają ale skojarzyłem dobrze
Rekomendowane odpowiedzi