Korela Korela Opublikowano 15 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2007 Nie rzucam cienia na mech Drzewa czarno mnie widzą
jasna Opublikowano 18 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2007 Nie mogę zaskoczyć :( (pomożesz troszeczkę?), ale zauważyłam uosobienie (persofinikację, antropomorfizm), które o ile wiem nie stosuje się w haiku. (Drzewa nie widzą). Dobrze byłoby też, abyś kolejne wersy pisała małą literą. Serdeczności ode mnie, jasna :)
Korela Korela Opublikowano 22 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 O zmierzchu nie ma cieni. A na mech nie rzucam, bo miękki, upadek nie byłby spektakularnie dźwięczny i bolesny. :) Widzenie na czarno, to nie pesymizm drzew - nocą wszystkie koty są czarne. Z personifikacją masz rację, nie mogłam się powstrzymać. Pozdrówki od czarnego kota :)
jasna Opublikowano 22 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sprytnie to sobie poukładałaś :), ale sama zauważyłaś, że to nie spełnia wymogów haiku. Może uda Ci się to przerobić? Bez Twojej pomocy nie dałabym sobie rady. Wyczytałam, że haiku nie powinno mieć tytułu, bo wtedy dochodzi jeszcze jeden wers, który mnie - niestety - i tak nie naprowadził na właściwą drogę. Powodzenia :) jasna
Rekomendowane odpowiedzi