Piotr Rybczyński Opublikowano 9 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 9 II 200t nastąpił koniec świata ogłosił panel ds. końca ludzkości co komputer uściślił na 6.34 AM z okazji końca ery wiary teologia podpięła pod expose papirus znaleziony niespełna XX wieków temu zgodnie z procedurą kompletne wyniki przeciekły do tabloidów dla odwrócenia biegunów społecznej korelacji pozorną pozorność teorii niebytu tłumaczą że znów udało się wyprzedzić epokę dla uniknięcia paniki pieprzą po staremu
HAYQ Opublikowano 9 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - dobry wieczór państwu, jutro koniec świeta, podajemy program na jutro... A myślałem, że mam pomysł na wiersz ;) Pozdrawiam
marcin krüger Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Witam.... .... działy się pomyliły, a pieprzenie brzmi w tym tekście nadzbyt wulgarnie... pozdrawiam
Piotr Rybczyński Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. to uzasadniony lirycznie imperatyw kategoryczny vice versa
Piotr Rybczyński Opublikowano 10 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. - dobry wieczór państwu, jutro koniec świeta, podajemy program na jutro... A myślałem, że mam pomysł na wiersz ;) Pozdrawiam czuję się jak gówniarz;) vice versa
Oxyvia Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Bardzo mi się podoba. Jeszcze nie rozgryzłam do samego końca, ale zasadnicza wymowa już mi się klei. Świetny. Oryginalny. Sam język jest tu metaforą, samo nagromadzenie konkretnych, oficjalno-medialnych wyrazów i zwrotów. Na razie myślę, że to parodia tego, co dzieje się obecnie w naszym kraju, ale jeszcze wrócę i być może dokopię się też innych znaczeń. Strasznie mi się podoba szczególnie druga strofa. ;-D Pozdrawiam.
vacker_flickan Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 a ja bym zmienił tytuł na: "pierdolenie do końca świata" a na końcu dał: "dla uniknięcia paniki pierdolą się po staremu"
Oxyvia Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to dla osób, które nie chwytają subtelniej wyrażonych dowcipów. Taka druga wersja.
vacker_flickan Opublikowano 10 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to dla osób, które nie chwytają subtelniej wyrażonych dowcipów. Taka druga wersja. czy ta uraza spowoduje komentowanie wszystkich moich komentarzy? jeszcze większa tragedia przykro mi
Dorma Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Jak dla mnie trochę zbyt opisowo, choć zdaję sobie sprawę, że to ma imitowac informację z prasy lub telewizji. Dla mnie również zastosowanie wulgaryzmu nie ma żadnego celu
Piotr Rybczyński Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kim jesteś?skąd przybywasz?
Piotr Rybczyński Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tak, to dla osób, które nie chwytają subtelniej wyrażonych dowcipów. Taka druga wersja. to versja lajt;)
Piotr Rybczyński Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. danke vice versa
Dotyk Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kim jesteś?skąd przybywasz? z Księżyc szeri:)
Jimmy_Jordan Opublikowano 13 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się, nawet bardzo. A puenta: "tłumaczą że znów udało się wyprzedzić epokę dla uniknięcia paniki pieprzą po staremu" miód po prostu. cieszy oczy tak soczysty kawał wiersza. I ten motyw z papirusem znalezionym 20 wieków temu... W jakiej to było jaskini? pozdrawiam ymy
Piotr Rybczyński Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. kim jesteś?skąd przybywasz? z Księżyc szeri:) z księżyca, księżyca? czy księżyca pod Wrocławiem?;)
Piotr Rybczyński Opublikowano 14 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Podoba mi się, nawet bardzo. A puenta: "tłumaczą że znów udało się wyprzedzić epokę dla uniknięcia paniki pieprzą po staremu" miód po prostu. cieszy oczy tak soczysty kawał wiersza. I ten motyw z papirusem znalezionym 20 wieków temu... W jakiej to było jaskini? pozdrawiam ymy coś mi wywaliło komentarz. Jak do brze pamietam to gdzieś koło Qumran danke vice versa
Dotyk Opublikowano 14 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. z Księżyc szeri:) z księżyca, księżyca? czy księżyca pod Wrocławiem?;) no
Rekomendowane odpowiedzi