Judyt Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Czytam sobie dwukrotnie i myślę nad tytułem, czy by rzeczywiście pasowało: Tradycyjna znieczulica, uwłaczenie, ucisk, czy coś w tym stylu...warto pomyśleć, nie tylko nad tytułem, ( treść b. cenna, pomijając puentę kojrzy mi się ze sposobem życia muzułmanina i przy tym kobiet, z tamtejszą kulturą) pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko. właśnie tytuł jest moim dużym obecnie zmartwieniem. Znieczulica na pewno NIE. Bo na znieczulicę można się odczulić i po sprawie. Tutaj obyczaj, tradycja jest tak mocno zakorzenione, a co najgorsze złe pojęcie wskazań religijnych, że trzeba pokoleń i potężnych zabiegów politycznych, społecznych żeby ludziom wybić z głowy te okrucieństwa. Miło mi jak zawsze gdy Cię widzę:)) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Egzegeto,chcę się wtrącić względem tytułu. Proponuję ; ''na ostrzu noża'' lub ''czwarty świat na ostrzu noża'' PozdrawiaM.
egzegeta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett ciepło, ciepło jeśli już raczej nie czwarty - bo to jest w treści - ale po prostu - świat na ostrzu noża -. Ale mi coś innego przyświeca, gdyż kobieta w pierwszym świecie /naszym/ już tego ostrza się nie boi a też jest poniżana, więc chciałbym tytuł uniwersalny dla tamtego i tego świata Dziekuję Ci Marlettko
Judyt Opublikowano 11 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 "odhumanizowany wymiar" " niedomiar dezintergacji" " piąta przestrzeń" " utkwiony korzeń noża" - może jakoś tak? dziękuję miło, pozdrawiam
egzegeta Opublikowano 11 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko to ja dziekuję piąta przestrzeń odpada, skoro czwarty świat odhumanizowany wymiar - tytuł zbyt wyszukany Ten korzeń noża może bym wykorzystal, ale znów nie pasuje do naszej europejskiej rzeczywistości, gdzie kobieta tez jest poniżana a ty pierwszy – czy to normalne matka z dzieckiem. na schodach pijane epitety zagłuszony płacz tu nie nóż, tu prawo pięści króluje Dziekuję Ci za czas rozmysleniowy, ale uważam, ze tytuł sam mi wpadnie choć zasugerowany przez kobietę moze być super trafiony:) wszak problem kobiecy DZIĘKUJĘ
Judyt Opublikowano 12 Lutego 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 a proszę Cię bardzo- toż była sugestia, wpadnie znienacka zapewne;), tylko nie szukaj zbyt daleko bo zabłądzisz;P pozdrawiam ciepło
egzegeta Opublikowano 12 Lutego 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Judytko skłaniam się ku najprostszemu tytułowi np. Hańba
Rekomendowane odpowiedzi