Duilla Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 złociutką rybkę biedny rybak złowił co tu z nią zrobić?- staruszek się głowił na zupę za mało, na patelnie także ale naraz sobie pomyślał o szwagrze. Niech trochę odpocznie, bo jedzie na wiagrze. naraz "złota rybka" przemówi do niego -wypuść mnie do wody, kochany kolego. A zrobię co zechcesz, spełnię trzy życzenia rybaka zatkało z wielkiego zdziwienia. Gdy doszedł do siebie, tak do rybki rzecze -jestem jeszcze w szoku, wcale nie zaprzeczę. A nie był on w szoku, li tylko w chorobie ''pomrocznością jasną" co ona się zowie. cdn...
Duilla Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Rybka ciągnie wątek-ja ci dam majątek, dzieci, żonę zdrową i "dobrą" teściową, całą furę kasy i pęto kiełbasy. Rybak mówi smutnie, -nie dla mnie te lutnie, majątek, rodzina, nawet beczka wina. mam jedno życzenie, którego nie zmienię. Chciałbym by w mym kraju (nazwy nie wymienię) rządził ktoś normalny, a nie te dwa lenie. Rybka się zmartwiła i tak powiedziała -ja tego uczynić nie będe umiała. Ty wydałeś wyrok, chcąc mnie zniszczyć, skruszyć wiesz, że nikt nie może tych Bliźniaków ruszyć.
HAYQ Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Wtedy rybak viagrę wepchnął jej do pyska, oburzony strasznie na takie gadanie. Wrzucił ją do stawu, obserwując z bliska komu złota rybka teraz w gardle stanie. Morał z tego taki, drogi czytelniku: Rybkę wrzuć na olej, lub olej... w cholerę, bo zanim doczekasz nęcących wyników, prędzej się okaże, żeś jest Mc Gyver'em.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 19 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 19 Stycznia 2007 Oj przydał by nam się taki cudotwórca lecz jest nierychliwy ten nasz Pan i Stwórca. Bo kto by nie stanął przy sterze, u władzy to i tak za chwilę wszyscyśmy są nadzy. Jeszcze nam się wmawia, że to jest przejściówka a my mamy zawsze robić za półgłówka.
Duilla Opublikowano 21 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Stycznia 2007 O biednych nikt nie dba w naszym pięknym kraju i zaczyna wchodzić to do obyczaju emeryt z rencistą na rządowym garnku co oni mieć mogą - chorobę na karku leki bardzo drogie wizyty, lekarze i także jedzenie jest do tego w parze a nasi posłowie mają niezłe diety o których pomarzyć możemy niestety ile jeszcze potrwać musi ta stagnacja czy została nam już tylko EMIGRACJA?
Henryk_Jakowiec Opublikowano 23 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 23 Stycznia 2007 Można emigrować żeby na obczyźnie zajadać kokosy gdy inni w ojczyźnie przymierają głodem bo nie starcza renty lecz trzeba na szalę rzucić sentymenty. Czy lepszy dostatek i ludzka pogarda a jak się nie uda to życie kloszarda czy może żyć biednie gdzie nasza kraina wybierać nie muszę, nie rzucę Szczecina.
HAYQ Opublikowano 24 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Troszkę tutaj Heniu z Tobą się nie zgodzę. Ja tam nie osądzam młodych, którym - wodze (nie, nie wyobraźni, ale "te", co rządzą) przykład dają smutny, jak straszliwie błądzą. Na co mają czekać, po jaką cholerę? By walczyć przy urnach z leppero-moherem? By znów wybrać władzę, która nas okradnie? Czy też los podzielić z tymi, co są na dnie? Wrócą, gdy już wymrą stare dinozaury i żyć będą godnie wolni od tej aury, która dziś plugawi rys naszej historii... Wrócą - całkiem inni, pełni wiary, euforii.
Duilla Opublikowano 24 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Stycznia 2007 Starych drzew się nie przesadza młody, inną ścieżką chadza kiedy na chleb mu brakuje zawsze coś wykombinuje W kraju mamy dziś dwie klasy biednych: co nie mają kasy co im starcza do wypłaty żyją trochę tak na raty Powiem też o drugiej grupie tamci biednych mają w d....e no bo na nich się bogacą a bidulkom grosze płacą Czemu nie ma klasy średniej w naszym kraju tak potrzebnej żeby ludzie godnie żyli i szczęśliwi zawsze byli Przeto nie dziw się Henryku to, że młodzi dziś bez liku wyjeżdżają, bo szukają w innym kraju to dostają.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Nie pisałem o młodzieży chociaż bardzo mi obrzydła polityka naszej władzy, która mi podcina skrzydła. Lecz gdy młodzi wyjeżdżają by rozglądać się za pracą to niebawem się okaże - emerytur nie wypłacą. A to za lat kilkanaście jeśli tego się doczeka niczym grom z jasnego nieba może zlecieć na człowieka.
HAYQ Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Mówisz kilkanaście? Ja myślę, że kilka, Chociaż tak naprawdę, to może być chwilka. Co będzie z tuzami, co od lat nas gnębią? Rozbudują przepaść, czy też ją pogłębią? Czy dlatego właśnie forsy cały wagon, jedzie by dla ZUS-u powstać mógł Pentagon? Nie wieża, nie pałac, lecz wielka forteca, gruba jak mur chiński, co nienawiść wznieca, gdzie stłamszony petent mimo swej wściekłości czułby się jak robak pośród tych wzniosłości. I nic to, że ZUS mu winien kwoty różne. TU, to on jest zerem, dziadem po jałmużnę. Co dzień nam się rodzą jakieś mechanizmy, które tylko płodzą nowy rodzaj schizmy. Po co ja to piszę? Na co czas swój tracę? To wszak nie na moją (w ich mniemaniu) glacę. http://bi.gazeta.pl/im/0/3565/z3565670X.jpg http://www.skyscrapercity.com/archive/index.php?t-387893.html http://www.republika.pl/mieszkaj_lepiej/list_anty_zus.htm
BlaCha Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Życie nie laurka pełne jest gorzkości a ostatnim czasy kurduplastych gości. Dwóch takich myślało swego czasu wiele teraz jeden z drugim jeno gębą miele. Oszukują ludzi i siebie nawzajem zgrabnym, politycznym znanym nam zwyczajem.
Henryk_Jakowiec Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 27 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Takiej inwestycji lub nawet podobnej wiele w naszej Polsce prężnej i zasobnej gdzie się obywatel w luksusach obraca bowiem mu pozwala na to jego praca. A teraz poważnie i po chłopsku prawie a kto uczestniczy w całej tej zabawie? Pewnie ten co w rządzie, co wysoko stoi i biedny szaraczek, którego się doi. Pierwszy choć nie swoje wydaje miliony bo obiekt to pomnik jemu postawiony drugiemu wydarto, siłą wyszarpano ostatnią złotówką żeby pomnik stanął.
Duilla Opublikowano 30 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Stycznia 2007 Raz prezydent w pewnym kraju choć nie było to w zwyczaju no bo jemu nie wypada zmieniać emeryta w dziada i do tego z przekąsem mówić "spieprzaj dziadu" pod wąsem czy już dzieci moje wiecie o kim to ja mówię przecie? ojcze wiemy o kim mowa bo to nie pies ani krowa to kaczory, dwa nieloty one pieprzą wciąż głupoty.
Rekomendowane odpowiedzi