Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z gwiazdami wieczorna rozmowa

schowany jak enit
za kominem myśli swoich
niepewnie wychylam głowę
wzrok wbijam w niebo
by moc zacząć wieczorna
rozmowę.......
rozmowę w mroku z gwiazdami

puszczam wodze fantazji
unoszą mnie myśli i słowa
podnieca gwiaździsta w mroku rozmowa
srebrzą się i mienią,mrugają i gasną
by znowu za chwilę pozwolić mi...
zasnąć
Dobranoc:-)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Myślisz, że możesz pójść za kimś w ogień ale wiesz to wtedy kiedy poczujesz żar czujesz się bezsilny i czekasz jakby coś miało się zmienić za ciebie czas to starzec patrzy i śmieje się kiedy jeszcze myślisz że zdążysz chcesz cofnąć czas? możesz wrócisz dokładnie tam gdzie nic nie zrobiłeś chyba że tym razem zrobisz coś inaczej ale tego nikt nie wie więc stoisz i już wiesz albo teraz albo wcale
    • @Marek.zak1    O proszę: w takim razie Witojte. O tej rodzinie właśnie dowiedziałem się od Ciebie, nie słysząc o niej uprzednio. Dzięki wielce za ciekawostkę, jak nazwałeś zasadniczą część Twojej wiadomości. Zaprezentowany obraz jest przepiękny; wspaniale, że chociaż kilka - w tym tenże właśnie - ocalało.     A czy znasz te nazwiska i te książki?     Pozdrawiam Cię. Dziękuję za przeczytanie. 

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Simon Tracy O zgrozo! Taki potwór już od dawna istnieje na ziemi i wiele ma twarzy. 
    • Śmiechy w majówkę. Też  sybaryty drwiący lub pełnym bebechem piwosza w gorączce.   I miesza się w pieśni jak bzu aromaty ten czynnik wiosenny nad wyraz bogaty.   Gołąbki w pigwie. Seledynowo. Dzióbkują sobie słowem za słowo.   Ten, co nie obrósł w pierza, a ściele się pod nogami. Tu minerałami.    
    • Oczywiście :-)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...