Beenie M Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 podniesione oczy i ręce donośny śpiew nad okadzonym stołem czy zdoła on przebić kopułę dzwonnicy czy może razem z trzydziestoma trzema czarnymi perłami stoczy się po błyszczącej posadzce prosto pod nogi rozdziawionych aniołów
Jacek_Suchowicz Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Rozumiem Twoją poezję zaangażowaną ale te "rozdziawione anoły" to koszmarek - może inaczej pozdrawiam Jacek
zak stanisława Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 beni, masz żal do onych aniołów? a wiersz zupełnie jak nie twój... cmokam ES
M._Krzywak Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Niegłupi ten wiersz. Oj, nie... :) Pozdrawiam.
Beenie M Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Jacku, kiedy nic innego mi nie przyszło do głowy – może jakaś podpowiedź? Stasiu, wręcz przeciwnie, stoję rozdziawiona jak i one. A wiersz, na pewno mój … może inny, ale mój ci on. Jak przyjdzie ta prawdziwa wiosna, może powrócę do natury: gór, kwiatów, ptaków ... Póki co smutno mi :((( Domyślam się, że wyłapałeś sens i to mnie cieszy :) Pozdrawiam Was serdecznie i dziękuję za zatrzymanie :)))
Ewa_Kos Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Dla mnie osobiście "rozdziawione" anioły superanckie (mocno zdziwione aż się nie da inaczej nazwać) Fajnie, że próbujesz odnaleźć sie w innych klimatach :))) Pozdrawiam i + i aby do wiosny;))) EK
Tali Maciej Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tkaie moje konstruktorskie subiektywizmy pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 11 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kyo, no nie żartuj, takiego pytania od Ciebie bym się nie spodziewała No to anioły ocalone … uff. Wiem, że tu na forum się ich nie lubi, ale akurat w tym przypadku one musiały być, ja je po prostu widzę. O tak, Kosie, aby do wiosny!!! Nie może być … aż mi klawiatura spadła, bo uznanie u Wuszki rzadko mi się przytrafia. Do tej pory siedzę rozdziawiona ;))) tkaie moje konstruktorskie subiektywizmy pozdrawiam Twoje konstruktorskie podszepty mają sens - chyba je wykorzystam. Pozdrawiam wszystkich serdecznie – cieszy mnie Wasza wizyta :)))
egzegeta Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 a ja sobie czytam to tak:oczy i ręce podniesione śpiewy nad okadzonym stołem czy przebiją kopułę dzwonnicy a może z trzydziestoma trzema czarnymi stoczą się perłami po błyszczącej posadzce prosto pod nogi rozdziawionych aniołów podoba mi się to bardzo a najbardziej te ogłupiałe z wrażenia :) Ale dwa razy sprawdzałem kto jest autorką/em tego wiersza Beenie kłaniam Ci się baaardzo nisko i pozdrawiam sercowo :)
Piast Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Już parę dni temu czytałem ten wiersz i próbowałem odnieść sens wiersza do sensu słowa "inkantacja". I tak, jak zrazu mi się to nie udawało (cóż, jeden jest mądry, drugi głupszy, a inny całkiem głupi, choć są jeszcze tacy, co się już w tym stopniowaniu nie mieszczą, mimo, że kilka fakultetów wyłazi im z kieszeni marynarki od Armaniego - hehe, to tak na pocieszenie), to jednak dziś mnie ustrzeliło. Nie wiem jednak, czy dobrze - odczytuję ten sens przewrotnie, bo jeśli przewrotności w tym nie ma, to ... pudło!!! A że Beenie robi postępy ogromne z każdym swoim dziełem, to szczera prawda i tylko prawda... :))) Pozdrawiam miło Piast p.s. egzegeta - nie kombinuj... nie przeżuwaj dobrego. Wystarczy jak u Maćka - wyrzucić "on" ... papapa
Beenie M Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Przyznaj, Egzegeto, że łatwiej gmerać w wierszach cudzych niż swoich, autorzy też zawsze jacyś tacy uparci i chcą po swojemu ;) … ale takie prawa i czytelników i piszących. Cieszę się, że zajrzałeś, że przeczytałeś po swojemu (podoba mi się Twoja wersja), i w ogóle, że zechciałeś zostawić ślad w komentarzach. Sercowo odpozdrawiam
Beenie M Opublikowano 12 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Piaście, jakbyś nie odczytał, na pewno będzie dobrze. Dla mnie plusem jest to, że znalazłeś się wśród czytających, i do tego komentatorów. Dziękuję za dobre słowo. Pozdrawiam serdecznie
John_Maria_S. Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Trochę inny wiersz niż zawsze u Bennie (wróbelki zastanawiają się, czy lecieć do ciepłych krajów), ale jak zawsze bardzo mądry. Te aniołki rozdziawione...ukryte podteksty. Ale generalnie...proste. Pozdrawiam. p.s. Liczba 33 ......33 guziki u sutanny księdza. Proste, mówiłem.
Beenie M Opublikowano 13 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wróbelki na szczęście mnie rozumieją i powiedziały, że do ciepłych krajów nie odlecą nigdy (no, chyba że ze mną) ;))) Proste, powiadasz Johny … i masz rację, to jest tak proste, jak moja dusza. Miło mi Ciebie widzieć. Pozdrawiam serdecznie
Dariusz Sokołowski Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 znaczyś za lustracją... niech i bagna połyskują! zdrowiech!
Beenie M Opublikowano 15 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skąd ten wniosek? ... może zaskoczę, ale z lustracji kupuję jedynie lustra ; ))) pozdrawiam serdecznie
Dariusz Sokołowski Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skąd ten wniosek? ... może zaskoczę, ale z lustracji kupuję jedynie lustra ; ))) pozdrawiam serdecznie przecież ka\upujesz:)) pzdr
Beenie M Opublikowano 16 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. skąd ten wniosek? ... może zaskoczę, ale z lustracji kupuję jedynie lustra ; ))) pozdrawiam serdecznie przecież ka\upujesz:)) pzdr no, no ... od czasu do czasu zakręcony wiersz na forum ;))) pzdr i ja
Rekomendowane odpowiedzi