Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

odrzucić to. do końca się odciąć od tej pustej kreacji
ukrytej histerii zbawienia. prawda to nie automatyzm
języków i pięści

kiedy nie chcę słuchać pieprzenia o pogodzie.

nihilizm to harmonia tchórze. dojrzewają we mnie
aksjomaty. dwudzieste zmartwychwstanie drzewa
w objęciach. budynek się kruszy

i chaotycznie trzęsie się cały świat bo nie ma
asów w rękawach. żadnej alternatywy w
waszych więzieniach

tak po prostu

mam amfetaminowe oczy. czyste
kartki papieru do zapisania

Opublikowano

Czytając pomijałam sobie końcowe "na nowo". Nie oceniam go, po prostu mi lepiej pasowało bez tego. Całość podoba się bardzo, szczególnie:

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Póki nie zna się prawdy, jedynym 'sensem' jest akceptacja i doświadczanie możliwości.
Bez tego można oszaleć.

Zachwytu ;).
Opublikowano

nihilizm, biel, czyste kartki, sratatata :) zdecydowanie bywało lepiej :)
fajny moment to :

do końca się odciąć od tej pustej kreacji
ukrytej histerii zbawienia.

nihilizm to harmonia tchórze.

i to tyle. pozdr.a

Opublikowano

Twoje wiersze trzeba czytać parę razy, żeby wyciągnąć z nich wszystko, a i tak połowa z tego pewnie nie zgadza się z Twoją wizją... :)

ale nic to, dla mnie coś tu jest, choć bywało więcej

pozdrawiam, frr ;)

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

lecz kiedy za dużo jest niestrawne, ogólnie sens podoba się, ale za dużo encyklopedii,
pozdr ES
http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?pid=367466#367466
a co;) wymyśliłam se

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Leszczym Jak Ty się fajnie zaplątujesz w słowa, mógłbyś takie teksty umieszczać na kartkach pocztowych, kiedyś takie były, możliwe, że jeszcze są w Empik - ach.  Czasem robisz to tak cudownie bezradnie, jakbyś rozbrajał wszechświat :)
    • @Alicja_Wysocka   gdyby.......   przeszedłem szkolenie ratownicze :)   Alu.   dziękuję :) ale bardzo subtelnie chociaż z emocjami.... dzięki :)       @huzarc   wiesz przecież co to jest takie prawdziwe, męskie podziękowanie.   uścisk dłoni i ......dziękuję !   to ja Tobie tak właśnie dziękuję !   pozdrawiam.    
    • @Roma   a gdzie to poetkę tutaj przywiało ? poszukiwania samej siebie ?   Olu.   to jest hymn do własnej wyobraźni i wrażliwości.   narrator mówi nam o naturze pragnienia i intymności które są tworem wyobraźni a nie tylko ciałem.   siła wewnętrznego przeżycia jest ważniejsza niż akt zewnętrzny.   prawdziwa erotyka rodzi się w głowie.   wystarczy sama mysl, w identyfikacji z wielkimi emocjami sztuki (Stendhal, Fiorentino).     narrator jest zlepkiem kulturowych odniesień ("Stendhal") i pierwotnych pragnień ("Cień").   Pragnie, aby to "Ja" zostało uaktywnione przez kogoś drugiego,chociaż odkrywa ten potencjał w sobie.   przez pisanie !    namiętność i intymność istnieją obok prozy życia (apteka, klatka schodowa).   codzienne spotkania są katalizatorem dla głębokich, choć ukrytych emocji.   miejscem, gdzie pragnienie znajduje swój wyraz i spełnienie, jest świat wewnętrzny.       swoim utworem mówisz nam, że najbardziej erotyczna jest obietnica, intensywność emocji i gra z własnym lękiem albo pragnieniem.   dlatego uciekasz w liryczny monolog.       proza poetycka made in Roma !   zaskakujesz mnie coraz bardziej :)   jesteś Olu świetna !!!!!!!  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@huzarc Tutaj mnie zatrzymało - tak było, a teraz reklamy są 20- minutowe i to po kilka w jednym programie, można zjeść, wykąpać się, wyjść za mąż i wrócić - nadal reklama. Nadal ble, ble... i wciąż każą prąd oszczędzać, do kogo ta mowa? A czytać dalej Twój wiersz, faktycznie - dokąd ten rejs?  - Aż chce się powiedzieć, - ja wysiadam. Tylko na jaki brzeg?
    • @Berenika97 I Ty mnie namawiasz do wydawania poezji. A potem każdy po przeczytaniu miałby kaca moralnego i ideowego. :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...