Jan konto Opublikowano 10 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Człowiek różne roni łzy Są łzy szczęścia jak i żalu Jaką dziś uronisz Ty ? Czy też nie zapłaczesz wcale Pragnę by na twym policzku Były zawsze łzy radości Boś Ty moją jest księżniczką Watrą największej miłości Czasem człowiek głośno szlocha Bądź też płacze po cichutku Płyną łzy kiedy się kocha Bywają też krople smutku Często ludzie płaczą skrycie Zwłaszcza kiedy coś doskwiera Gdy się nowe rodzi życie Lub gdy bliski ktoś umiera Płaczesz też gdy cię coś wzrusza Albo kiedy masz kłopoty Gdy wyjedzie bratnia dusza Płyną wtedy łzy tęsknoty Ale są też inne łzy Takie których nie zobaczę I nie ujrzysz ich też Ty To są łzy gdy serce płacze Płaczu serca nikt nie słyszy Jednak trudno go zagłuszyć Lecz te łzy płynące w ciszy Miłość wstanie jest wysuszyć Więc mnie kochaj moja miła Tak jak ja Cię kocham całą Proszę byś nie pozwoliła By me serce zapłakało..
Kalina H Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Ciekawa interpretacja słowa łzy, co prawda nie umiem oceniać wierszy, ale ten mnie zaciekawił.Może dlatego, że taki prosty. No i jest w nim jakieś wyznanie, chyba miłosne...
Spiro Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 miłość to bardzo osobisty stany ducha. jak chcesz pisać o miłości to zostaw innym trochę pola na własne odczucia i nie wpychaj na siłę łopatą swoje. najłatwiej to osiągnąć zamieniając łopatę na bardziej subtelne narzędzia pomocne w pracy. i dzięki wielkie za przypomnienie dlaczego tak rzadko próbuję rymować pozdrawiam,
Tali Maciej Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 http://www.poezja.org/debiuty/viewtopic.php?id=34314 polecam jako lekturę obowiązkową pozdrawiam
Ewa Rajska Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Macieju, to samo mi przyszło do głowy po pierwszej strofie:) a już chciałam tu wlepiać moją rymowankę, teraz wiem, czemu tego nie zrobię:) Janie, przykro mi:( pozdrawiam ciepło! ER
Olesia Apropos Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 10 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kalina H: Ciekawa interpretacja słowa łzy, co prawda nie umiem oceniać wierszy, ale ten mnie zaciekawił.Może dlatego, że taki prosty. No i jest w nim jakieś wyznanie, chyba miłosne... chyba...
fr ashka Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 każda strofa jest chyba o tym samym, ale w innych słowach... nuda :/ pozdrawiam, frr ;))
M._Krzywak Opublikowano 11 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 11 Stycznia 2007 Poryczałem się. Ale pan nuuuuudzi...
Rekomendowane odpowiedzi