Julka Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ta wizyta, której jak zwykle nie zapowiedziałeś, nie mogła popsuć mi humoru, bo i tak ostatnio nic się nie układa. Teraz chrzęścisz jak rozsypany pod nogami cukier i rozmowa rwie się na kawałki. Kiedyś bez trudu wnikaliśmy razem w milczenie i tak dobrze nam się myślało o sobie. Dosyceni muzyką umieliśmy się przytulać, nawet oddaleni. Tylko, że wtedy czułam cię, zanim wszedłeś do domu. Nie potrafię powiedzieć w którym piecu zgasło wcześniej. Nie przypilnowaliśmy siebie i dzisiaj to, co nazwałeś tak ładnie jedną falą, przypomina rzekę, co jak zbieg wyrywa się z poszarpanego brzegu.
Izabella_Sendor Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam, znalazłam świetne porównanie;-))) Teraz chrzęścisz jak rozsypany pod nogami cukier fajnisty kawałek;-) Nie potrafię powiedzieć w którym piecu zgasło wcześniej. Nie przypilnowaliśmy siebie to też jest bardzo fajne( ja ciągle zapominam dołożyć do kominka;-))) Tekst emocjonalny- przynajmniej na taki wygląda, ale ja jako czytelnik też mam wiele z niego;-) Pozdrawiam;-)
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 bardzo prawdziwe, choć smutne urzeka klimat i obrazowość i tylko spokoju nie wiem czy zazdrościć pozdrawiam serdecznie seweryna
Kuba Boryczka Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mimo iż nie znoszę sentymentalnych historyjek, tu nie było tak źle. Uratowały Panią: "Teraz chrzęścisz jak rozsypany pod nogami cukier i rozmowa rwie się na kawałki." "Nie potrafię powiedzieć w którym piecu zgasło wcześniej." Nie jakieś wybitne, ale dobre. Pozdrawiam
Nikodem Sarmacki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam! Podoba mi się ten fragment: "Dosyceni muzyką umieliśmy się przytulać, nawet oddaleni." Szkoda, że czasem (niestety) zostaje tylko muzyka, już "osona"... Pozdrawiam.
Nikodem Sarmacki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przepraszam za błąd w moim komentarzu: chodzi o słowo "Osobna".
Paweł_Kolcaty Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Nie znoszę chrzęstu deptanego cukru. Dobry wiersz. Pozdrawiam, Kolcaty
Adam_Szadkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ogólnie - ładna kompozycja. Jednak ten cukier, to akurat mi przeszkadza w czytaniu, bo się na nim skupiam i dochodzę do wniosku, że tak wyraziste słowa muszą być, choć w małym stponiu, uzasadnione tekstem. Adam
Rekomendowane odpowiedzi