Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1.
wiszą sklejone
pod jedną gwiazdą -
marcepanowe serca

2.
łańcuch wsród igieł -
srebrzystą serpentyną
wspina się wróbel

3.
pośród igliwia
śnieżnobiałe falbanki
wdzięcznych panienek

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Alicja_Wysocka   Samo życie! Chyba każdy z nas przeżył takie "Co do Czego", z którego ostatecznie nic nie wyszło.  Mądry ten "Durny wierszyk"  :)
    • @Berenika97   Zmysłowe i dojrzałe jak sierpniowe pole. Piękny obraz. :)
    • @Wiechu J. K. No i jest w tym prawda, oczywiście. Nieraz trzeba zamknąć przed kimś drzwi, by nie naruszył naszej gościnności. Wiele jest takich przykładów. Czasem w samoobronie, przed napastnikiem, trzeba zabić. Albo jak piszesz bez złych chwil nie doceniamy dobrych - przykładów jest mnóstwo.  Osobiście nie chce mi się wymieniać, ale nawet i wojna mająca na celu zatrzymanie zabójstw, czy niesprawiedliwości w dowolnym kraju, też nie wydaje się złem. 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Troszkę niepokojąco podnosi głowę jakby gotowa do skoku, gdy się do niej zbliży, też tak jednak pomyślałam, że pomimo niezwyklej atrakcyjności, jednak nie ;) Ja ją znalazłam, wiesz? Tuż pod suszarką z praniem.  Dziękuję, pozdrawiam:)   Taki mamy instynkt, kiedyś ludzie nawet więcej się bali, bo przecież latem chodziło się wszędzie boso  Dziękuję pozdrawiam:) Miłego dnia dziękuję @Benjamin Artur @Poet Ka @Berenika97 @Gosława @Marek.zak1 :)
    • @Berenika97   Klimat prawie jak z kryminału - coś dla mnie!  świetny wiersz! :)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...