PAWEŁ ANDRZEJEWSKI Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zobacz to tylko są światła na drodze Mój sen złożony z elementów świata Nie biegnę ku nim wierny twej przestrodze Choć gra wyobraźni z nadzieją się splata Może na drugim końcu wielkiej tęczy Wszystko wygląda zupełnie inaczej Lecz twoje słowa ciągle mam w pamięci I zawsze będę szedł przetartym szlakiem Ty pierwszy badasz wielkie tajemnice Pierwszy przekraczasz dumnie rajskie bramy A ja tutaj wierzę w twoją obietnicę Że kiedyś w tym raju jeszcze się spotkamy A kiedy przybędę wreszcie w tamte strony To wyskoczymy znowu na kielicha I pogadamy o latach zielonych Tylko po cichutku, aby Bóg nie słyszał
Leila Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jako miłośniczka miniatur skróciłabym o jakieś trzy wiersze ;) IV - ślicznie, no i ta puenta - brawo
Krzysztof Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Jako miłośnik wierszów rymowanych, to mi jest bardzo dobrze ;) Pozdrawiam noworocznie :)
Espena_Sway Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 ja nie przepadam za rymowanymi, z punktu widzenia laika, wiersz nijaki. serdecznie, sylwestrowo Espena :)
PAWEŁ ANDRZEJEWSKI Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Dziękuję wszystkim składając najserdeczniejsze życzenia WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE W 2007 roku
Beenie M Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Teraz życzenia pomyślności w Nowym Roku, a jak się wyśpię wrócę do wiersza, ok?:))) pozdrawiam
Jerzy Rybak Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 do zobaczenia w Warsztacie. to nie jest dobry wiersz. i może warta spróbować - choćby na początku - bezrymowo? pozdrawiam /j
Krzysztof Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie warto z tej strony próbować, to będzie już wtedy inny wiersz, całkiem inny :)
PAWEŁ ANDRZEJEWSKI Opublikowano 1 Stycznia 2007 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Stycznia 2007 Panie Rybak. Wiersz jest taki jaki jest i taki pozostanie.
Viiera Victum Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Wiersz bardzo dobry... Kocham takie rymowane... Naprawde- świetny Pozdrawiam
Beenie M Opublikowano 2 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 2 Stycznia 2007 Ja też lubię rymowane i też mi się podoba (najbardziej ostatnia zwrotka), chociaż w paru miejscach z rytmu leciutko się wybija. W większości wersów jest średniówka 5/6, a bywają takie, że jest 6/5 i 6/6. Pozdrawiam serdecznie
Nata_Kruk Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zgłoś Opublikowano 3 Stycznia 2007 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tej nadziei niech jest jak najwięcej... (...)"I pogadamy o latach zielonych" ale tak po cichu, żeby Bóg nie słyszał ... tak sobie zapisałam ostatni wers ... lubię rymowane wiersze, może dlatego ten przypadł mi do gustu. Pomyślnego Nowego Roku Paweł... :)
S. Kostyra Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Moim zdaniem wiersz jest bardzo dobry. Tre
S. Kostyra Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Zgłoś Opublikowano 29 Sierpnia 2007 Moim zdaniem wiersz jest wspaniały. Treść bardzo dobra i do tego tak ubrana w słowa i rymy, że tylko pozazdrościć talentu. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi