GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 29 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 *Potem Pan Bóg rzekł: Nie jest dobrze, żeby mężczyzna był sam (...) Księga Rodzaju 2,18 (przekład Biblii Tysiąclecia) Pan Kracy zamyka drzwi. W świecie ludzi parzystych ciężko świadomie wybrać opcję single player. Przyzwyczajony do towarzystwa marzeń nieudolnie próbuje pogłaskać rzeczywistość. Cisza atakuje coraz silniej, przypominając ruch jednostajnie przyspieszony i lekcje fizyki: pożółkłe kartki zeszytów, białe od kredy ręce, niesprawiedliwość smakującą słodkawymi łzami.Jestem na fali: raz unoszę się, raz opadam - ku pozornym celom. Kompleks singla ujawnia się odświętnie. Boże Narodzenie spędzone w domu, karp na stole, wszystko więc rozeszło się po ościach. Gorzej z walentynkami - świeży oddech i twarz podarowana lustru. Pościel pachnąca proszkiem.
Messalin_Nagietka Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 że powiem tak to mało - jest tu i poezja i fizyka a to mnie bierze, wielkie dzięki za możliwość przeczytania i ... no właśnie - pozdrów Pan Kracego z ukłonikiem i pozdrówką MN
zak stanisława Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 a ja powiem tylko WOW! pozdrawiam ciepło ES
M._Krzywak Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Czy trzecie WOW może byc? Czy rozwinąc - jeżeli piszę się o czymś bolesnym, niegdy nie nalezy przesadzac. Całą sztuką jest wrażenie - a nie nadużywanie wielkich słów typu - "rozdarte mam serce bom ja samotny wśród otchłani nieszczęścia i ja myśle o Twoich dłoniach czy palcu nawet..." Pozdrawiam.
taka marysia Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 pachnie Panem Cogito lubię lubię znowu enigmatycznie, ale naprawdę lubię marysia
Nata_Kruk Opublikowano 29 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 29 Grudnia 2006 Warto było tu zajrzeć, wiersz jak najbardziej dobry. Pozdrawiam... :)
Beenie M Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Kompleks singla ujawnia się odświętnie – dużo w tym prawdy, jak zresztą w całym tym wierszu. Gratuluję. Pozdrawiam Pana Kracego i oczywiście Autora
Jacek_Suchowicz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Znakomita treść - gratulacje Pozdrawiam Jacek
Espena_Sway Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Kasparku, postawię też plusa. praktycznie to chciałam się do czegoś przyczepić - jednak nie widzę powodu, jest dobrze. serdeczności Karspena :)
Niewierny Tomasz Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 Elegancko;) zabiorę sobie do ulubionych to chyba wystarczy za komentarz Pozdrawiam Tomek
Luthien_Alcarin Opublikowano 30 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 30 Grudnia 2006 jeden z lepszych , a co tam- najlepszy jaki dzis wygrzebałam na forum-poezja;) Pozdrawiam Agata
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrowię, Messa, pozdrowię na pewno ;-). Wielkie dzięki za komentarz. Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wow, dzięki :). Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Izo, cieszę się z powodu kolejnego wow ;). Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Trzecie? Hmmm, co za dużo, to niezdrowo ;). Dzięki za pozytywa. Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję za porównanie i za potrójne "lubię" ;) Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki, cieszę się, że przypadł do gustu :) Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pan Kracy dziękuje, autor też ;). Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziękuję bardzo Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 31 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Oj, sądzę, że jakbyś dobrze poszperała, to zawsze jest coś, do czego można się przyczepić ;). Pozdrawiam serdecznie, Kaspar :-).
Rekomendowane odpowiedzi