Ela Adamiec Opublikowano 23 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 gdy przełożymy najważniejsze słowa na drugą stronę myśli powiem: przyjdź zimą gdy spadnie pierwszy śnieg a opłatek w szczerość owinięty nie zadrży w dłoni wypijemy po lampce wina i dokończymy rozmowę przeliczę za i przeciw kłamstwa poukładam z obietnicami które tylko przemknęły słowami ulepię z nich bałwana by stopniał na wiosnę zlekceważę jemiołę wiszącą nad drzwiami pachnie ciasto i cicho brzmi kolęda zaraz kot przemówi posłucham wierzę kotu.Pogodnych i radosnych Świąt życzę wszystkim:)
Czarna Perła Opublikowano 23 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Grudnia 2006 prosty choć sympatyczny wiersz, podoba się....tylko życzenia oddzieliłabym jakoś żeby nie zlewały się z wierszem, pozdr. cz.p. :)
Ela Adamiec Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Czarna Perło, dziękuję za przeczytanie i komentarz. Życzenia pochyliłam. pozdrawiam:)
Tomasz Obłuda Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 koty kłamią.ja jestem kotem i kłamię czasem.ładny.
M._Krzywak Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Kocia ta treśc, oj, kocia... Czyli dla mnie. Świątecznie :)
Marlett Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Wszystko może się zdarzyć. Idę porozmawiać z moim kotkiem. Radosnych..Świąt, PozdrawiaMarlett.
Tali Maciej Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 z nutką nostalgiczną (-: pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 wszystko ślicznie, tylko martwi mnie jedno miejsce kłamstwa poukładam z obietnicami które tylko przemknęły słowami ulepię z nich bałwana by stopniał na wiosnę zlekceważę jemiołę wiszącą nad drzwiami to troszkę psuje ogólny obraz. reasumując przyznaję +, choć może być większy :P serdecznie świątecznie Espena :)
Ela Adamiec Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Wierzę kotom i one nie kłamią:) a Twoje kocie życie i to co nazywasz "kłamię czasem" to tylko kalekie prawdy:) Wesołych Świąt:)
Ela Adamiec Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a to mnie cieszy M. Krzywaku. Tak kocia bardzo... Wesołych:)
Ela Adamiec Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Marlett dziękuję za przeczytanie wiersza, terazjuż jestem ciii i nie przeszkadzam w rozmowach z kotem:) zresztą samaidę ze swoim poplotkować:) Pogodnych i dobrych Świąt:)
Ela Adamiec Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Pozdrawiam radośnie Macieju:) dziękuję za nostalgiczną nutkę. Samych świątecznych radości życzę:)
Ela Adamiec Opublikowano 24 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Espeno:) tak myślałam, że na to właśnie miejsce zwróci ktoś uwagę, ale pewnie gdzieś w skrytości ducha pomyślałam - przemknę:):) to wersja po porawkach, pewnie mniej ładna, ale może lepsza?:) gdy przełożymy najważniejsze słowa na drugą stronę myśli powiem: przyjdź zimą gdy spadnie pierwszy śnieg a opłatek w szczerość owinięty nie zadrży w dłoni wypijemy po lampce wina i dokończymy rozmowę przeliczę za i przeciw kłamstwa poukładam z obietnicami które słowami tylko przemknęły ulepię z nich bałwana by stopniał na wiosnę zlekceważę jemiołę pachnie ciasto i cicho brzmi kolęda zaraz kot przemówi posłucham wierzę kotu. Dziękuję bardzo i życzę naprawdę pięknych i dobrych świątecznych dni:)
Luthien_Alcarin Opublikowano 25 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 25 Grudnia 2006 witam:) miejscami przegadane, wyrzucilabym np "w szczerość owinięty ", poza tym drażni rym "obietnicami - słowami " Poza tym to bardzo ciekawy wiersz Pozdrawiam Agata
Rekomendowane odpowiedzi