zak stanisława Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Nauczcie się skorupy świata, zanim wyruszycie szukać jego serca-Z. Herbert Nie obejrzę się za nim wyjdę z siebie na złamanie karku o drogę nie zapytam - jak będzie i co pierwszy uśmiech czy spojrzenie zmieszane jak ślad na wydmie zostawia w źrenicach każdy ruch nie trzeba błądzić w domysłach cudzymi myślami tłuc swoje guziki obracać w dłoniach nie mając więcej niż to możliwe przestajemy śnić wspólną rzeczywistość czasem trzeba zmienić okulary na bardziej słoneczne by nie móc widzieć tego co zawidoczne aż dech zapiera gdy normalnie oddycham pod wiatr wersja2. "Nie obejrzę się za nim wyjdę z siebie na złamanie karku o drogę nie zapytam - jak będzie i co pierwszy uśmiech czy spojrzenie zmieszane jak ślad na wydmie zostawia w źrenicach każdy ruch nie trzeba błądzić w domysłach cudzymi myślami tłuc piasek słowa naszymi dłońmi czasem trzeba przecież zmienić okulary na bardziej słoneczne by nie móc widzieć tego co widoczne w zasięgu z siebie nie dając więcej niż to możliwe przestajemy śnić wspólną rzeczywistość aż dech zapiera gdy normalnie oddycham pod wiatr"
Fagot Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zwarzywszy na to, że pora już późna to ja tylko powiem PIĘKNY WIERSZ :-) Pozdrawiam
Marlett Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 ''czasem trzeba przecież zmienić okulary na bardziej słoneczne by nie móc widzieć tego co widoczne '' To moja ulubiona strofa,a pointa bardzo dobra. Wiersz stonowany ,o spokojnych barwach. PozdrawiaM.
Stefan_Rewiński Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Poważnie i ładnie, chyba będą Święta. Pozdrawiam. Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Wczytałem się - a to najlepsze dla wiersza. Bardzo. Pozdrawiam.
Ewa_Kos Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Serdecznie pozdrawiam i przesyłam gwiazdkowego plusa za urokliwe spojrzenie.:)))) EK
egzegeta Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Witam Stanisławo, zawsze czytam Twoje wiersze; innych zacnych też by podedukować się co nieco, ale czytając teraz Ciebie - i to kilka razy - widzę jak daleka droga mnie czeka :) Pozdrawiam bardzo serdecznie
dragon-fly Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To moje ulubione fragmenty, ale w kontekście całości :). Wydaje mi się, że spokój w tym wierszu jest podszyty znacznie gwałtowniejszymi emocjami. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. To moje ulubione fragmenty, ale w kontekście całości :). Wydaje mi się, że spokój w tym wierszu jest podszyty znacznie gwałtowniejszymi emocjami. Pozdrawiam. he he , a toś mnie rozszyfrowała, masz zupełną rację, to kocioł przed burzą... dzięki za empatię pozdrawiam lekkim zimowowiosennym powiewem
zak stanisława Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Egzegeto, słodycze to ja lubię, oj lubię, a najbardziej torciki, he he twoje słowa są takie, i jakze sie nie cieszyć, ze wyszły właśnie od ciebie? pozdrawiam gorąco!
zak stanisława Opublikowano 14 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewuniu, miłoze jesteś, u mnie - wyobraz sobie JESzCZe malowanie....oj, chyba święta mnie najdą z pędzlem w dłoni, albo.... łopatą...he he jakby co, to drogę znaszcie?!, czekam....
adam sosna Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 bardziej różowe!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :) ++
Tomasz_Biela Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Twój Stasiu ech muszę Ciebie poczytać i pochodzić po strofach bo ostatnio zaniedbałem i się wstydzę ;) co nie znaczy że nie czytam Ciebie po prostu mało siebie zostawiam u Ciebie ale siem zmieni ;) wieczności.
Eugen De Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A ja wkleję Ci tą samą, moją warsztatową wersję, żeby się nie powtarzać. Gratulacje. Pozdrawiam. nie obejrzę się za nim wyjdę z siebie na złamanie karku o drogę nie zapytam jak będzie i kto pierwszy uśmiech czy spojrzenie zmieszane jak ślad na wydmie zostawia w źrenicach każdy ruch czasem trzeba zmienić okulary na bardziej słoneczne by nie móc widzieć tego co widoczne nie trzeba błądzić w domysłach cudzymi myślami tłuc dwudziurki guzik w zasięgu naszych dłoni nie damy więcej niż to możliwe ciepła zawilgoconego porą opadów aż dech zapiera by normalnie oddychać pod wiatr
Stanisław Kamykowski Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 nie wiem czy aż takie świetne jak co poniektórzy tutaj piszą, ale przeczytałem z przyjemnością
Nata_Kruk Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 (...)"w zasięgu z siebie nie dając więcej niż to możliwe przestajemy śnić wspólną rzeczywistość" (...)..........:) Miłe czytanie, pozdrawiam... :)
Jacek_Suchowicz Opublikowano 15 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 ma urok swój wiersz napisany przez Ciebie oddech pod wiatr i to że udajesz że nie wiesz pierwszy uśmiech co ślad w źrenicach zostawia rzeczywistość co podobno jest wspólna - za to wiersz przemawia:)) pozdrawiam Jacek
zak stanisława Opublikowano 15 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2006 Stanislawie, może i nie aż tak dobry, ale miło jak wszyscy tak mówią, a mnie miło że przed świętami jeszcze zajrzałeś do mnie!i że z przyjemnością przeczytałeś !, buziam w czółko
pathe Opublikowano 16 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 podobają mi się dwuznaczności. końcówka- jakbym ją wyjęła z siebie.
zak stanisława Opublikowano 16 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2006 no, wiadomo, my kobiety ciągle walczymy z tą driugą gorszą połową.. buzi Patyczku,
Rekomendowane odpowiedzi