Barbara Maria Aniela K. Opublikowano 13 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 rzucam się w Twe ramiona bezkresna Samotności nie tęsknij już więcej nie wzdychaj oddam Ci się słodko bezboleśnie obejmij mnie mocno głucha Samotności weź moją niewinność spal w ogniu wszystkie zakazy rozpal mnie namiętnością zwęglij moje usta nierządem lubieżna Samotności pocałuj mnie ach! pocałuj rozpustna Samotności niech zgrzeszę! niech umrę! niech zginę! jeśliś mi Samotności nie przeznaczona...
51fu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 ciężko mi się tu wypowiedzieć bez emfazy. wiersz jest piękny, ma w sobie oryginalność, ale zarazem uniwersalność. bo któż z nas nie chciałby 'oddać się słodko w ramiona Samotności' - i to takiej przez wielkie S? rzadko się wzruszam czytając tekst, ale tym razem było naprawdę, naprawdę blisko. nie przejmuj się kimś, kto powie, że ten Wiersz jest do niczego i pisz dalej. ściskam mocno i serdecznie. P.S. to chyba najlepsze momenty:zwęglij moje usta nierządem lubieżna Samotnościniech umrę! niech zginę!
M._Krzywak Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 A mnie tak jakoś nie porwał ten krzyk - może od tego, że autorka oprócz mnogości zaimków osobowych w sumie niewiele wykrzyczała? Pozdrawiam.
51fu Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Michał, no chyba mi nie uwierzyłeś?!
M._Krzywak Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. uwierzyłem ;) no prawie... :) Jednak zawsze można oprzec się na ekspresji, a nawet zaawansowana enteroza ma swoją nazwę - "brachykolon" i jest gatunkiem (a jakże). Człowiek nie jest niczego pewnym. I tym sprytnym apoftegmatem kończe myśl.
jacek_sojan Opublikowano 13 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2006 przewrotny tekst, kabaretowy, dowcipny; szkoda że nie mam na imię "Samotność"...wziąłbym, czemu nie! :))); J.S
Tali Maciej Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jakżeż boli
slawomir_zeromski Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 jest coś co zatrzymuje ale niektóre słowa źle mi się kojarzą...
zak stanisława Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. JA też nie! ale....jak się chce dopatrzeć to się dopatrzy czegoś w tej SAmotności ale ona nie dla mnie, mamjej dosyć....pozdrawiam Es
Rekomendowane odpowiedzi