kyo Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 przed śmiercią kupię cztery tłuste ryby, oskrobię, wybebeszę cztery ostatnie wersy wiersza i zjem na zimno surowe ścierwo morza bez płetw i ogonów bez pytań bez pytań zawiłych bez soli która zabija bez równoważników zdań bez poezji która zabija zjem na czysto zapiję i wyrzygam WSZYSTKO na zdrowie
M._Krzywak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 To jak motto dla pewnych moich ulubionych grafomanów - będe sobie mógł pożyczyc? "ostatnie" - nie "ostetnie" - mam racje? Inna poetyka, tym niemniej - biorę. Pozdrawiam.
Tali Maciej Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 jak się czyta kolejny wiersz o miłości i o kolejnym smutnym księżycu to jak się wpadnie na coś takiego to odrazu się człowiekowi zaczyna poprawiać jedno zastrzeżenie mam do "zabija" dwa razy w tak bliskiej odległości, wiem że zabieg celowy, i sam tak często robię, ba sam Pilch powtórzeniami zapycha całe stronice ale w tym wypadku jakoś tak nie wygląda to przeczytałem,warto było pozdrawiam
Niewierny Tomasz Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jak piosenka - tak ten tekst traktuję, a jak już tak traktuję to podoba mi się. Pozdrawiam
Espena_Sway Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Jasieńq, wiesz, że ostatnio jestem entuzjastką eksperymentów - ten również kupuję :P serdeczności Karolina :)
playing_angel Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 mocne. pozdrawiam cieplutko :)
Marlett Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Oczyszczenie przed śmiercią.Może dobry sposób i pomysł niezły. PozdrawiaM.
kyo Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 dzięki za odwiedzinki, kłaniam się nisko pozdrawiam
Ewa Rajska Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 wcale nie takie 'ble' jakby sugerował tytuł:) powiem nawet więcej: bardzo dobre! pozdrawiam! ER
Nata_Kruk Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 hmmm.. to nie takie znowu ble, ble... wyczuwam bunt pella, jakieś zapętlenie w czasie. Mocne słowa, nie powiem. Pozdrawiam... :)
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 taaak najadłem się dzięki wieczności.
dragon-fly Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Kupuję całość bez żadnych zastrzeżeń. Niepokojąco przyjemnie jest przeczytać czasami coś takiego. Człowiek czuje, że żyje jak go ktoś czasem 'pokiereszuje' takimi wersami. To co zacytowałam podoba mi się najbardziej, ale w kontekście całości. Zupełnie nie wiem dlaczego Fight Club przyszedł mi na myśl, musiałam jakoś bardzo pokrętnie skojarzyć :). Pozdrawiam.
kryz Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 cześć. nie mogę jakoś wczuć się w panującą tutaj atmosferę zachwytu. temat jest zdarty (jedyny plus, jako rzecze Tali Maciej, to, że nie o miłości do księżyca smutnego), puenta najlżej się wyrażając, słaba do bólu. wiersz (choć to proza) nie jest również, w mojej opinii, ni krzty zabawny. tak, to moje zdanie. czysto indywidualne. ale mam wrażenie, że jako jedyny tutaj przeczytałem wiersz z pominięciem ksywy autora.
Tomasz_Biela Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no to się mylisz zbytnio nie zwracałem uwagi na ksywę tylko ciekawiło mnie co się kryje pod tytułem i nie żałuje bo lubię takie niesmaczne tematy mimo iż nie jest to turpizm z wysokiej pułki mimo że jedynie pachnie w tym wierszu nim ale jednak lubię śmierdzące brzydkie i prawdziwe ukazywanie
kyo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. przepraszam, co to jest proza? wyjaw mi tą tajemnice, plizzz;) dzięki wszystkim za poczytanie pozdrawiam
kryz Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 proszę - [url=http://pl.wikipedia.org/wiki/Proza]krótki pogląd wikipedystów[/url]. jeżeli natomiast chcesz przeczytać dosłownie, co miałem na myśli pisząc cytowane przez Ciebie wtrącenie, już nadrabiam zaległości. otóż w zwięzłej formie "choć to proza" chciałem przekazać, że w mojej opinii napisałeś kilka zdań (dla mnie mało ciekawych), zmieniłeś wielkie litery na małe, usunąłeś znaki przestankowe i podzieliłeś na przeciętnie 3 słowa w wierszu. podkreślam drugi raz, że jest to indywidualna opinia i z jako taką można się śmiało z nią nie zgadzać, a nawet ją centralnie olewać. napisałeś coś, co mi nie przypadło do gustu - nie ma powodu do unoszenia się i ironizowania.
kyo Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. spoko, mam po prostu inne zdanie odnośnie "prozowatości" poezji. i takie autorytatywne stwierdzenie "to jest proza" troszkę mnie rozbawiło. uważam podobnie jak ty, że to raczej przeciętny text. pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi