GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Próbuję wbrew chronologii układać Twoje twarze, a jednak nie udaje mi się odnaleźć choćby jednej prawdziwej maski. Nieprzyjemny krytyk, patrzący wilkiem pies. I ona, ze swoim może kiedyś, które w minionych chwilach uczyło niecierpliwości. Pamiętam szczegóły tamtych dni, z którymi nadal mijam się w drzwiach. Moją prawą dłonią trzymałeś na wysokości mostka pilniczek do paznokci, podczas gdy druga czyniła dziękczynienie za leworęczność. Słowem - kochałeś, udowadniając to na tysiąc i ćwierć sposobu. W złotej polskiej depresji drzewa odrzucały języki, a ja wciąż nie honorowałem Cię w niej, próbując zakończyć. Skrytobójczo. Wychodząc z siebie, opuszczasz mnie, zostawiając ciepło. Żegnaj. Odmówmy ciągom dalszym prawa do następowania.
zak stanisława Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 Wychodząc z siebie, opuszczasz mnie, zostawiając ciepło. Żegnaj. Odmówmy ciągom dalszym prawa do następowania. ** super! rzadko, ktoś odchodząc zostawia ciepło, pogratulować... pozdr.eS
bajka-bajka Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 bardzo ciekawe, podoba sie....pozdrawiam ;)
teraa Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 bardzo dobrze poprowadzony wiersz, czytelny, widać w tym łatwe, luźne pisanie. świetne fragmenty. może tylko z byt poważny w środku niż efekcie
M._Krzywak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Gasparze - Twoje - Tobie... O jedno za dużo. Reszta poziom tzw."gasparsky" (wybacz żart) - czyli wysoki. Świetny Pozdrawiam.
Veronique Sijka Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 "Odmówmy ciągom dalszym prawa do następowania." końcóweczka - perełeczka ja plusuję i pozdrawiam v.
Espena_Sway Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Kasparku, są momenty bardzo dobre i słabsze. *** Próbuję wbrew chronologii układać Twoje twarze, a jednak nie udaje mi się odnaleźć choćby jednej prawdziwej maski. ----->jak najbardziej, jest okej. Nieprzyjemny krytyk, patrzący wilkiem pies. I ona, ze swoim może kiedyś, które w minionych chwilach uczyło niecierpliwości. Pamiętam dedykowane Tobie szczegóły tamtych dni, z którymi nadal mijam się w drzwiach. --->tutaj też jest dobrze; osobiście można by powiedzieć, choć bez dedykacji. ogólnie moje klimaty :P Moją prawą dłonią trzymałeś nóż skierowany w serce, podczas gdy druga czyniła dziękczynienie za leworęczność. Słowem - kochałeś, udowadniając to na tysiąc i ćwierć sposobu. ----->tu zgrzyta. pierwszy wers mi się nie podoba, ze względu na oklepany nóż i serce. później lepiej, w trzecim nawet 'kochałeś' nie przeszkadza. W złotej polskiej depresji drzewa odrzucały języki, a ja wciąż nie honorowałem Cię w niej, próbując zakończyć. Skrytobójczo.---->'odrzucały języki' skojarzyło mi się z moimi 'zrzucały języki', udana zwrotka. Wychodząc z siebie, opuszczasz mnie, zostawiając ciepło. Żegnaj. Odmówmy ciągom dalszym prawa do następowania.---->'wychodząc z siebie' było już kilka razy, ale powiedzmy, że z połączeniu z niezłą resztą, może być. ogólnie jest dobrze, te kilka fragmentów nie psuje wiersza, trzymasz formę. serdeczności Karspena :)
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki, Stasiu, dzięki wielkie za pozytywa! Pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bajko - cieszę się, że ciekawe. Pozdrawiam, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za pozytywa, pomyślę jeszcze. Pozdrawiam, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za uwagę, muszę pomyśleć. Serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Tu faktycznie pomyślę nad poprawkami, jakimiś eufemizmami. Powiedzmy, że inspirowałem się Twoimi "językami", jednak intencje użycia były nieco inne. Dzięki za uwagi i za pozytywa. Pozdrawiam serdecznie, Kaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dzięki za plusa i pozytywa. Pozdrawiam, Gaspar :-). PS. Poprawki już naniesione.
Espena_Sway Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :) i dobrze
Rekomendowane odpowiedzi