jacek_sojan Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 a kiedy wysnujemy tęczową fontannę która zamieszka w tobie głębokim westchnieniem będziemy wróżyć pogodę na lato i mościć kolory na sen i na zimę zamieszkamy w życzeniach bo to dom młodości staniemy w oknach wiary tak bardzo wysokiej że gdy zblakną barwy i spłyną do czerni zawiśniemy w bezczasie jak plama na płótnie
zak stanisława Opublikowano 4 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 będziemy wróżyć pogodę na lato i mościć kolory na sen i na zimę ** to misie naj... pozdr ES
jacek_sojan Opublikowano 4 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2006 i_e.; jakie sobie życzenie pomyślałeś, takie też się spełniło... :)).; J.S zak stanisława.; bez marzeń lepiej od razu umrzeć...:)); J.S
pathe Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 a mi druga przypadła do gustu bardziej.bo taki oklepany sens a w nowe ubrany słowa ogólnie może jeszcze wrócę;)
Dariusz Sokołowski Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 najlepsze życzenia Jacku
Ela Adamiec Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 zawsze można "rozebrać" wiersz do samej wstydliwej podszewki, można "wybielić" czerń zauważyć, że płótno, wszak naturalne, zniknie. Patrzę inaczej na wiersz, obrazami, myślami , chwilą. W tym wierszu są obrazy, jest chwila i szczerość... pewnie naiwnie myślę, ale wiersz poprzez ową "wiarę" peela, "chcenie" zadumę przemawia do mnie. To jest liryka, spokojna z dozą "niepokoju", liryka. pozdrawiam autora:)
M._Krzywak Opublikowano 5 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wreszcie dochodzę - przeczytałem wiersza już x razy i za pierwszym czytaniem byłem na "nie". Potem zlał mi się tytuł z pierwszym wersem (a tutył powinien byc organiczny) - od razu inaczej. Dalej - drugiego wersu nie mogę jednak zaakceptowac - nie te środki ("słowa, te łobuziaki":) - po co to "głębokie", jest to mimo wszytsko nie nowośc w wierszach. A dalej już się płynie. A dla myśli - czy rzeczywiście starośc musi byc tutaj synonimem niedoli (bo skoro chcą wracac?) - czy czegoś nie przegryzłem? Bo raczej z wiersza płynie taka cicha radośc... Hm, jednak czekam na odpowiedź - (teraz nowa poetyka propaguje triade - autor/interpretacja i dopiero głos odbiorcy :)
jacek_sojan Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 pathe.; życzenia mają moc sprawczą, bo instynktownie pchają nas do ich realizacji, ale trzeba się odważyć najpierw otworzyć przyszłość słowami; to nigdy nam się nie znudzi - choć jest oklepane, bo to jak chleb - żywi marzenia i wiarę; :)) J.S
jacek_sojan Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 najlepsze życzenia Jacku Dnia: Wczoraj 13:55:36, napisał(a): Dariusz Sokołowski Czytelnik :)) odczytuję Twoje życzenia - Dariuszu - w św.Mikołaja, mają zatem wartość prezentu, dziękuję! teraz tylko rozpakować...!!! :)); J.S ps.; równie dobre, co spełnione życzenia, Dariuszu! :));
jacek_sojan Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Ela Adamiec.; po taaakim komentarzu przystoi mi tylko milczeć...w ukontentowaniu; :)); bukiet serdeczności! :)); J.S
jacek_sojan Opublikowano 5 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2006 Wreszcie dochodzę - (.................................................................................................................................) Dnia: Wczoraj 18:31:15, napisał(a): M. Krzywak Czytelnik to piękne wyznanie, i odważne! :))))))); J.S ps.; z życzeniami jest jak z zaklinaniem rzeczywistości, to kwestia zaangażowania w moc sprawczą życzeń...nawet w kwestiach... dochodzenia! :)))); bravo Michale!
M._Krzywak Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. No wiesz co............................ :) :) doszedłem. ( a tak chciałem byc w miare konstruktywno-szczery)
jacek_sojan Opublikowano 6 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2006 Bo raczej z wiersza płynie taka cicha radośc. M.Krzywak to jest jak najbardziej konstruktywno-szczere! i Ty to czytasz! i ja chcę - zwłaszcza za TO podziękować, i dziękuję!! ze wszystkich komentarzy ten mnie najbardziej ucieszył! J.S
jacek_sojan Opublikowano 11 Grudnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. a jednak to ja!...to jest ta część mojego "ja", która żadnych z twoich życzęń nie jest w stanie spełnić; a jednak to "ja"; nie "ja" też Cię całuje, jak gdyby nigdy nic...:))) J.S
Rekomendowane odpowiedzi