Jacek_Suchowicz Opublikowano 25 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 25 Listopada 2006 Okulary kolorowe? Okulary, czy to zdrowe? Czy nie lepiej coś odmienić, Zamiast chmurzyć się - jesienić. Rozgrzać serce uczuć szczyptą, Rozpromienić wokół wszystko, Mimo lodu i zawiei Świat się zaraz rozweseli. Zaczniesz "tworzyć poematy, W wielobarwne wchodzić światy" I choć wokół lód i zima, Ciebie tęgi mróz nie ima. A śnieg chociaż nie jest biały, Kolorowy jest nie szary. Zima z Twoich oczu zniknie, Za to wiosna Ci zakwitnie. Lepiej z dobrym wzrokiem pożyć Więc czy warto dziś założyć: Okulary kolorowe? Okulary, czy to zdrowe? 3
Nata_Kruk Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Jacku, kolorowe, różowe okulary... zawsze w cenie..:) więc zakładajmy je, kiedy tylko można. Pozdrawiam... :)
Beenie M Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 A ja różowe często ubieram, by na świat patrzeć tak malinowo i nie wiem Jacku skąd Twa wątpliwość i to pytanie: Czy to jest zdrowo? Zdrowo na pewno, uwierz kobiecie, bo to najlepsze są wspomagacze, dzięki ich mocy świat radośniej, w zwykłej szarości kolor zobaczę. pozdrawiam serdecznie
ot i anka Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 wierszyk jak w przedszkolu. miał być zabawny? dla mnie wyszedł groteskowo. pozdraiwam
zak stanisława Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. aniu, miał być pouczający, czasami trzeba spojrzeć na swiat inaczej, obudzić sie z szarosci... bo radośni ludzie nie chorują...ale okulary nie zstąpią uczucia, to tylko surogat... na smutki dobrze przeczytać taki wiersz... pozdrawiam ciepło/ ES
Alicja_Wysocka Opublikowano 26 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Temat wielce frapujący, przyznam bez przedmowy okulary próbowałam lubię świat w groszkowym. Ciebie sobie wyobrażam przez szkiełka różowe, czuję nawet zapach mięty czuję, daje głowę. Jakie teraz mam na nosie? gdybyś mnie zapytał… to odpowiem, że do wierszy dobrze mi w błękitach. Jeśli wstanę lewą nogą czarno widzę wszystko gdy deszcz smutnych zdarzeń pada jestem daltonistką.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja staram się ich nie zakładać i widzieć świat takim jaki jest Dziękuję i pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. bez okularów zobaczysz kolor jeśli swe oczy szerzej otworzysz jeśli uśmiechu rozsiewasz sporo cierpliwość masz do starych i młodych pozdrawiam serdecznie Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wierszyki dla dzieci muszą być zabawne a czy groteska to sprawa gustu. "Może nauczysz się wypijać herbatę póki gorąca" poznając jej prawdziwy aromat, nie używając cukru ani cytryny. pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Stasiu trafiasz w sedno Serdecznie pozdrawiam Jacek
Jacek_Suchowicz Opublikowano 26 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 26 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli wstanę prawą nogą to świat wokół jest radosny po błękicie płynie obłok a ja czuję już smak wiosny :)))
Sylwester_Lasota Opublikowano 17 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2024 Niemal proroczy wiersz i pytanie jeszcze bardziej obecnie aktualne.
Rekomendowane odpowiedzi