M._Krzywak Opublikowano 14 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Listopada 2006 Znać odpowiedzi. istnieją krainy marzeń – krasnoludki i sierotki wczoraj na odludziu spotkałem ją tylko po to by dzisiaj pluć sobie w brodę gdy fikcja zaciera rzeczywistość jednorożce zamieniają się w nosorożce coś zmieniać nie pytaj się mnie nigdy czy potrafię cię ocalić od zguby przecież oni są silniejsi mówiłem to tyle razy że ziemia to nośny geoid o strukturze dwóch półkul przeciętych w doskonałym środku i tworzy coś na kształt pupy umieć naprawiać. kiedy popsuło się już wszystko nawet zdjęcia z okładek kiedy okazało się że człowiek wygląda jak zza krzaka kiedy podgląda wiewiórki w ogrodzie botanicznym kiedy jest zwyczajną świnią szukającą trufli wtedy nie daje nadziei na ciąg dalszy.
Marlett Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Dobrze zatopić się w krainę marzeń...ale i tak trzeba powrócić do reala. Dla mnie oki.PozdrawiaM.
Stefan_Rewiński Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Po Koperniku, wreszcie odkrywcze spojrzenie na ziemę oraz całokształt, zmieniam pogląd i orbitę na lepsze, pozdrawiam, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Tego zostawiam już na wieki tutaj :) Dzięki i pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 z tymi truflami, już było, czyżby to ten z poprawki? ciekawe spojrzenie na świat,na ludzi z małymi wyjątkami przyznam ci rację, pozdrawiam -dobrze jest! ES
pathe Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 MIchal jestem be i fuj. tak dawno Cię nie czytałam, że lektura tego wiersza sprawiła mi double radość. tylko te trufle.kojarzą mi się z American Pie wesele.i tak jakoś,śmiać mi się zachciało. pozdr serdecznie z ukłonem/Aga
M._Krzywak Opublikowano 15 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Świnek używa się do zbierania trufli. I żeby sobie nie pijadły (bo smaczne), przegania się je, by panowie sobie mogli zabrac zbiory - i taki jest ten nasz los. Stasiu - ostatnio tyle nazmieniałem, powycinałem, że sam się pogubiłem - ale tego wierchoła już zostawiam do wydania. Dziekuje i pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 15 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 15 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i słusznie, bo dobry wierch, czubaty, ostry i coby tu jeszcze...wsi plus!
Jaro Sław Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawa hipoteza, wezmę pod rozwagę :o)
M._Krzywak Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Stasiu - dzięki :) Jaro Sławie - plus "amus mundi"...
Jaro Sław Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Czytałem "anus mundi"... jak byłem w podstawówce to się rozczytwywałem w opowieściach z obozów koncentracyjnych, dodam jeszcze wspomnienia Półtawskiej i "Koniec naszego świata" Hołuja... Wiem, że nie na temat, ale tak mi się na wspomnienia wzięło.... ;o)
M._Krzywak Opublikowano 16 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w pewnym sensie na temat, bo własnie chciałem pokazac taki zdegradowany świat - chociaż "pupa" to moze byc też profanacja ziemi, może byc pewna karanawalizacja (motyw średniowiecza - głowa na miejscu pupy) - no jak kto chce. A Grzesiuka - "Pięc lat w kacecie" czytał waśc ?
Jaro Sław Opublikowano 16 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 16 Listopada 2006 Nie czytał, bo potem mnie na coś innego wzięło.... Ale zobaczę....
Rekomendowane odpowiedzi