Kinga Modest Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 na stosach koszul pogrążonych w bezszelestnym oczekiwaniu magla żelazka pieszczoty dłoni spacerują muchy koszule podnoszą ku nim guziki rozpaczliwie wyciągając obszczerbione linie profili żebrzą pieszczącej wątek nitki litości w skręconych kablach pająki bezpiecznie rozciągają sieci splecione dłonie odmawiają już służby ciężarowi głowy brodą wciskającej je w drewniany stół lustro skryło spojrzenie za parawan kurzu tego też nie zauważy snując się po mieszkaniu jak woń przypalonej potrawy lenistwo szuka foteli nie zajętych przez przedwczorajsze gazety i zapchlone koty…
kyo Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 koszule podnoszą ku nim guziki rozpaczliwie wyciągając obszczerbione linie profili żebrzą pieszczącej wątek nitkilitości pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Lenistwo to cnota. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 ee tam, ja też nie lubię prasowania, szczególnie koszul, ale za leniwą sie nie uważam... he he pozdrawiam KIngo ES
Kinga Modest Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nie mam ni dla guzików ni dla ciebie
Kinga Modest Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale coś mi mówi że twoje koszule nie leżą na stosach a w lustrze spokojnie możesz się przejrzeć! Pozdrawiam.
Kinga Modest Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i właśnie takie postrzeganie sprawy jest grzechem dziękuję i pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale coś mi mówi że twoje koszule nie leżą na stosach a w lustrze spokojnie możesz się przejrzeć! Pozdrawiam. tak myślisz? i dobrze, bo wiszą w szafie nieprasowane- he he alustro czasem przecieram , bo lubię patrzeć na nowe zmarszczki, cholera!- to też grzech pychy? czy głupoty? hi hi pozdrawiam/ ES
M._Krzywak Opublikowano 10 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i właśnie takie postrzeganie sprawy jest grzechem dziękuję i pozdrawiam I pójde do piekła ? Brrrrr...
Kinga Modest Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. i właśnie takie postrzeganie sprawy jest grzechem dziękuję i pozdrawiam I pójde do piekła ? Brrrrr... no przecież się nie boisz...?!
Kinga Modest Opublikowano 10 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ale coś mi mówi że twoje koszule nie leżą na stosach a w lustrze spokojnie możesz się przejrzeć! Pozdrawiam. tak myślisz? i dobrze, bo wiszą w szafie nieprasowane- he he alustro czasem przecieram , bo lubię patrzeć na nowe zmarszczki, cholera!- to też grzech pychy? czy głupoty? hi hi pozdrawiam/ ES przyjdzie kolej i na wiersze o tych ale coś nie wydaje mi się by liczenie zmarszczek było którymś z nich -to raczej pierwsza faza procesu "pokory" pozdrawiam K_M
Bea Sza Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 bardzo podoba mi sie lekkośc dobierania słów...ale dla mnie to lenistwo kojarzy sie ciut ze starością...a to chyba nie grzech....
Kinga Modest Opublikowano 11 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 w Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. lenistwo prowadzi do marazmu- i dlatego jest grzechem zaniedbania zaniedbani starcy popadają w marazm i to też grzech zaniedbania - ale już nie ich, lecz tych którzy się zaniedbania wobec nich dopuścili jak widzisz- lenistwo-->marazm nic dziwnego że się z nim skojarzyło leniwi starzeją się szybciej?!! świat ludzi leniwych ulega przyspieszonemu starzeniu się?!!! za bardzo miłą uwagę o lekkości dobierania słów- -wdzięczną jestem Pozdrawiam.
Bea Sza Opublikowano 11 Listopada 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Listopada 2006 tylko że mówią że leniwi starcy żyja dłużej...a czy nie sedno w tym by w owych czasach tak zabieganych zyć troche wolniej...a i zyć dłużej by sie zdało....(na marginesie sama jestem pracoholikiem i wiem jak to jest...czasem tęsknie za lenistwem...)
Kinga Modest Opublikowano 12 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. tęsknisz za relaksem za chwilami wytchnienia- tak sądzę pracoholizm- to nowy grzech- chyba kościół ustalając listę grzechów głównych nawet w najkoszmarniejszych wizjach nie przewidywał takiego obrotu sprawy ale to temat na kolejny wiersz
Rekomendowane odpowiedzi