GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 ofiarom zamachu na szkołę w Biesłanie Czy da się żal zapisać trzynastozgłoskowcem, skoro wtedy rozbrzmiewał karabinu strzałem? Czy głos mój przy średniówce dobry zrobi odstęp? (Czwartego wersu strofy stworzyć nie zdołałem). a może wiersz o smutku powinien być biały żeby się odróżniał od czerni która ubiera rutynową żałobę i do tego należy pisać bez interpunkcji żeby brać oddech i przełykać ślinę naturalnie A kiedy już cisza się spełni - postawić kropkę. Bez aneksów do minionych słów.
zak stanisława Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 tak Gasparze, wszyscy jesteśmy zajęci sobą, swoimi sprawami, nie zauważamy innych, szczególnie gdy daleko za nami, myslimy; co tam to nie u nas, nas nie tyczy, a gdyby? co wtedy? gęsią skórką odebrałam twój wiersz... pozdrawiam ciepło ES
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 18 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję - wena mi ostatnio wraca ;). Serdecznie Gaspar :-).
JACEK KAWECKI Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 bardzo poruszający wiersz czuje się dreszcz jak się go czyta bardzo dobrze przesłałeś swoje emocje dzękuję za ten wiersz na pewno pozostanie w mojej pamięci pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 18 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2006 Gasparze - mam wrażenie, że tytuł jest nieadekwatny do treści. To raz. A dwa - na pytanie w 1 wersie znajduje się odpowiedź poniżej - zresztą to jest chyba problem bardziej głęboki - czy tekst może oddac w jakiś sposób żal... Wg mnie może. Godny uwagi wiersz - pomysł, rozwinięcie - jest dobrze.
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja też, pod długiej przerwie w działaniu serwisu, chciałbym podziękować za ten komentarz :). pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nieadekwatny tytuł? Czyżby? Ten wiersz faktycznie jest nieszczęśliwy. Ale oczywiście rozważę Twoje uwagi. Dziękuję za komentarz i pozdrawiam serdecznie, Gaspar :-).
GASPAR_VAN_DER_SAR Opublikowano 7 Listopada 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Temat piekielnie trudny. Pomysłowo go 'ugryzłeś'. Trudno chyba powiedzieć 'podoba się', niech będzie raczej: zatrzymał. Pozdrawiam/iza Cieszę się, że chociaż zatrzymał. Dziękuję za odwiedziny. Pozdrawiam, Gaspar :-).
Rekomendowane odpowiedzi