Marlett Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 przewidziana godzina jest pewna jeszcze jej nie ma w konturach wiem że będzie zadana i dzień naznaczony uderzy odległy czas się rozchyli złakniona ziemia zapragnie między dwa drzewa położy gdzie spokój rozdziela odległość już się wyśnienie nie spełni tylko czas przeszły
zak stanisława Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 tylko czas przeszły- jakież to smutne! pozdrawiam Marlett, ES
Ewa_Kos Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Witaj Marlett.Miło że dałaś ten wiersz - koresponduje trochę z moim wyobrażeniem o przejściu.Patrząc na ludzi czasem mam wrażenie, że nic sobie z tego nie robią - może temu, że młodzi? Ładnie to w kilku słowach opisałaś:)) Pozdrawiam serdecznie:)) EK
Marlett Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Dziękuję!PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ewo,dziękuję ,że znalazłaś coś dla Siebie. PozdrawiaM.
macte poema Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Wiersz tak jak na warsztacie bardzo inspirujący: nie zgadzam się z jego pesymizmem - słowa "na pewno", "nie spełni" są bardzo mocne, o przeznaczeniu człowieka można też myślec mniej kategorycznie. Najbardziej podoba się środkowa zwrotka - daje trochę nadziei, pomimo powagi opisywanej sytuacji. Dziekuję Marlett za chwilę refleksji
Tali Maciej Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 a mnie męczy byt (ta nasza "godzina") w tych trzech pierwszych frazach, bo zauwarzmy w pierwszej "JEST" następnie "JESZCZE JEJ NIE MA" aż ostatecznie w 3 frazie "BĘDZIE" kolejna strofka zbyt wyliczankowa puenta dobra po części ratująca złe wrażenie po wierszu pozdrawiam
Marlett Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. M.Poema ,zawsze miło Ciebie gościć. Jesień, piękna pora,czasem skłania ku refleksji. PozdrawiaM.
Marlett Opublikowano 12 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Macieju,pierwszy wers nie mówi''jest'',ale stwierdza pewnik. Pierwszy wers połącz z drugim. Ale i tak miło ,że mnie odwiedziłeś. Nawiasem mówiąc na koment. mi nie zależy,ale możwsz pisać same dobre:)))))))))) PozdrawiaM.
Rekomendowane odpowiedzi