M._Krzywak Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 To niejedno ma imię i poczuć ciepło w chłodne dni można raczej przy kaloryferze zostawiam butelke i kwiaty więdną już nasze dobre chęci przecież byłaś zawsze jedyną byłaś zawsze – to chyba zbyt trudne załóżmy że oczy potrafią mówić kiedy patrzymy na zegar nie możemy odejść bo jeszcze trzeba wypalić dziurę na kanapie zakrywa wstyd tej jednej chwili kiedy jesteśmy razem ty tylko wiesz jak to jest to nie jest tak że słowa potrafią odbudować wszystko straciliśmy przez nieuwagę naszych przyjaciół po raz kolejny trzeba będzie rozbijać pięścią szyby a noce teraz zimne kochanie mówiłem tobie tak wiele bzdur pozwól kochanie jeszcze nagadam ich więcej żebyś kochanie mogła do jutra zapomnieć że przecież kochanie to znaczy nic.
Niewierny Tomasz Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Wyrzuciłbym z drugiej strofy słowo "wspólnie" bo "patrzymy" załatwia sprawę i wydaje mi się, że ono wystarczy. I w ostatniej wyrzucił "nagadam" i zapisał tak:kochanie jeszcze więcej ich powiem żebyś. Ostatni wers bardzo dobry, przewrotny, do treści całej ostatniej strofy. Pozdrawiam
M._Krzywak Opublikowano 10 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Racja - jednak to "nagadam" ma swój sens - wspólnie rzeczywiście to był ordynarny pleonazm w tym kontekście - dzięki !
Eugen De Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 Michał gratuluję. Nie wiem czy potrzebne jest powtórzenie w pierwszej zwrotce, ostatni wers :"byłaś zawsze"?. Pozdrawiam.
zak stanisława Opublikowano 10 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 10 Października 2006 tak tak to jest dobry wiersz michale, ES
Stefan_Rewiński Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Ładnie Michał zakochany. Nawet Dzie Wuszkę uwiodło. Pozdrawiam, Stefan.
M._Krzywak Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 A ja zostałem ogólnie uwiedziony :) Przez wszystkich. Dzięki i pozdrawiam - mam co wydac teraz.
Ewa_Kos Opublikowano 11 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. A żebyś wiedział, ze masz! A wiersz śliczny!:)))) EK
M._Krzywak Opublikowano 11 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Października 2006 No to spokój na pare dni - teraz oceniac Stefana bo zaczyna niebezpicznie uwodzic...
zak stanisława Opublikowano 12 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. --- a już myśłam, że za kogo....:)
Rekomendowane odpowiedzi