Paweł Fiszer Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 spoglądam świat spłynął zardzewiałymi łzami po brudnej tafli kartonowe pudełka osnute pajęczyną wspomnień wychudłe drzewa krwawiące obficie nawet wiatr nucący requiem i skapujące do taktu liście (które nie pachną juz Twoim uśmiechem) czas drzemie pod spuchniętymi powiekami krzycząc bezgłośnie sięgam po ostatnią tabletkę *** coż, piękna była jesień odbita w Twoich oczach... [sub]Tekst był edytowany przez Paweł Fiszer dnia 05-02-2004 23:59.[/sub]
Lorien Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Cóz, wiersze powstajace na kanwie własnych, czasem bolesnych doswiadczeń sa trudne do odszyfrowania. Ja jesieni nie zauwazyłam...ale może to moja wina;) Pozdrawiam. Magdalena
Tadeusz_Hutkowski Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Podoba mi się .Końcówka najbardziej. Pozdrawiam Tadeusz
natalia Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 ależ tu u Ciebie zimno i wilgotno, niemal jak w jakimś zatęschłym pomieszczeniu (rdza, brud, pajęczyny...), czyżbyś tę pamiętną jesień trzymał w słoiku? a można było tak ładnie ususzyć :) oczywiście mówię o odczuciu i to jak najbardziej pozytywnym, tzn jeśli wiersz wzbudza jakiekolwiek odczucia to jest dobrze. Smutno w nim, ale i zgrabnie opisujesz ten smutek , czas drzemiący pod spuchniętymi powiekami jest piękny i mam tu jeszcze parę perełek :) Serdecznie pozdrawiam i proszę pamiętać, że już niedługo wiosna! Natalia
Rekomendowane odpowiedzi