51fu Opublikowano 3 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 taka śliska godzina że tylko strzelić sobie w łeb starą płytą. na przykład trąbką zarżnąć milczenie. przez struny przecedzić plany na najbliższy rok. jest moment w którym dochodzi się do myśli że żadna herbata nie jest dostatecznie mocna i że powinno się pić fusy. na przekór wróżkom. nieuchronnie ciśnie mi się na usta śmierć wysłużonego poety. ciekawe czy można wydrapać sobie piórem miejsce między wersami w którym potajemnie zasiada się do stołu z bogiem. tak żeby na spokojnie pogadać o starych sprawach o pogodzie i przerzutniach. dzisiaj zasypiam inaczej niż zwykle. z widokiem na retkiński cmentarz. zawsze znajdzie się ktoś z zapalniczką. trzy godziny wcześniej siostra powiedziała że są miejsca w których brakuje miejsca. nie wiem co wszystko ma do rzeczy. wierzę że trafię w sedno bezpuentnie.
pathe Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 -tytuł dobrze zobrazowany przez treść -ładne przezutnie -kilka frg do cięcia, przegadanie -najbardziej pierwsza i brak puenty reszta ma po prostu lepsze frg ale odstaje pozdr
mayka Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Ja bardzo na tak. Przykuwa i odkuć sie łatwo nie da ;)powiedziała że są miejsca w których miejsca brakuje nie wiem, ale zamieniłabym te słowa miejscami, albo dała-miejsca braknieuchronnie ciśnie mi się na usta śmierć wysłużonego poety. ciekawe czy można wydrapać sobie piórem miejsce między wersami - super pozdrowionka
51fu Opublikowano 3 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 Dzieki za obydwa komentarze i spostrzezenia. Pozdrawiam. // 51
zak stanisława Opublikowano 3 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 3 Października 2006 jest taka śliska gadzina....? ale misie przeczytało, podobają mise przerzutnie, są zrozumiałe, nie wydumane,kilka metafor do kupienia, Mayka już to zrobiła. ogólnie duży plus z pozdrowieniami/ ES
Roman Bezet Opublikowano 4 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Sorry za modelacje ;), ale początek był zbyt"prosty" wobec 2 części. Proszę te propozycje! zmian potraktować z przymrużeniem. Ładny kawałek refleksji, dobry kawałek poezji. warto go dopieścić. pzdr. b PS. to w boldzie - okrutne ;)
51fu Opublikowano 4 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Października 2006 zak stanislawa. dzieki za wizyte, dawnosmy sie nie widzieli. alter net. sto lat temu - na tyle szacuje dzien, kiedy ktores z nas zajrzalo do tego drugiego. fakt, ostatnio pisuje incydentalnie. a jak juz cos, to 30 razy przerabiam. np. ten tekst jest z zimy. bedzie troche czesciej, ale jak czesciej - nie wiem. w przyszlym tygodniu wracam do polski - po 7 miesiacach. oczywiscie, ze jazz byl na wejscie. miara stanki mnie zawstydzasz. dzieki za wejscie. bezet. za prosta, powiadasz? nie wiem, ja tylko kilka mysli zgarnalem na papier. poeta 'wysluzony', bo tekst jest z zimy - wowczas ktos stad odszedl; nie chcialem po imieniu, bo wyszlaby okolicznosciowka. klaniam sie. pozdrawiam. // 51
Stefan_Rewiński Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Jak zacząłem czytać-przeczytało się do końca samo. Pozdrawiam.
Espena_Sway Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 51 fu, dobrze czytać starą ekipę :) uważam, że powróciłeś w interesująco się zapowiadającej formie :P, choć trochę skróciłeś wersy i wydłużyłeś zwrotki ;) serdeczności Espena Sway :)
sickness Opublikowano 5 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 Dobrze, że wróciłeś.
51fu Opublikowano 5 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2006 milo byc tak powitanym. dzieki, ze znow do mnie zajrzeliscie. pozdrawiam. // 51
Jego Alter Ego Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Dzieki Bogu jestes,gdzies sie podziewal tyle czasu? wiersz zabieram od razu,za czyms takim tesknilam:)witaj znowu, mam nadzieje ze zostaniesz! pzdr.martyna
51fu Opublikowano 6 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 bylem bardzo daleko, ale w zasadzie jestem juz w drodze powrotnej. zostane na jakis czas. serdecznie Cie pozdrawiam. // 51
Beenie M Opublikowano 6 Października 2006 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 Podoba mi się ta perełkowa rozsypanka Witaj z drogi Pięćdziesiątaku, prawda, że dawno Cię nie było pozdrawiam serdecznie
51fu Opublikowano 6 Października 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2006 matko kochana, tyle osob jeszcze mnie kojarzy. ;) dzieki za zajrzenie. pozdr. // 51
Rekomendowane odpowiedzi