Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

oszaleję, bijesz
ja czuję się winna

oszaleję, pijesz
ja wybaczam

oszaleję, popełnisz błąd
ja milczę

oszaleję, zabierasz godność
ja proszę o więcej

gdy oszaleję,
ty zapłacisz

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

myślę, że jest jakiś pomysł w tym, te cztery dwu wersy fajne (może dosłowne, ale coś mówią)i ja osobiście tylko je bym zostawił i skwitował to jakąś puentą, ale już nie w tej samej konwencji, coś innego na zakończenie tu bym widział. Pozdrawiam
Opublikowano

bijesz
ja czuję się winna
pijesz
ja wybaczam
popełniasz błąd
ja milczę
zabierasz godność
ja proszę o więcej
gdy oszaleję,
ty zapłacisz

to moja taka wersja

Jeśli wiersz odzwierciedla rzeczywistość ...przykre
po stokroć przykre

Pozdrawiam:)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Posem   Rozumiem, dzięki za odpowiedź. Nie palę papierosów ani nikt z mojego otoczenia - więc ta metafora dymu papierosowego byłaby dla mnie zagadką nie do rozwiązania! :)))

Pozdrawiam:)) 
    • Prawda podniosła przyłbicę. Fikcja śmiało patrzy, mierzy, ale nie zadaje ciosu. Unosi się pył. Na koniach pędzą: zło, łaska, nienawiść, miłość… Zło uderza mieczem. Łaska robi unik, chwieje się. Traci tarczę. Przeciwnik zadaje raniący cios. Jednak rana zabliźnia się… Nienawiść trąca miłość. Druga pochyla się i spada z konia. Po chwili powstaje… Przez kwadrans trwała zawierucha. Potem rycerze rozjechali się. Fikcja pokłoniła się prawdzie.  
    • @Whisper of loves rain

• @Berenika97 No i dalej zaskakujesz mnie interpretacją. To nie jest źle. To przewietrzenie głowy, to poniekąd prawda. Próba odwrócenia uwagi od panujących upałów. Słuchanie muzyki itd. To bardzo prosty wiersz. "Słodki mróz" to działająca klimatyzacja. "Na popielate jak chmury ciężkie snute podróże" - tu chodzi o dym papierosowy, i wzory jakie niekiedy pokazuje. Myślę, że trochę rzuciłem światła. No i dzięki wielkie za czytanie. I za komentarz, który podnosi na duchu. Pozdrawiam. 
    • @Poet Ka Przypomina dychotomię:  wolność do (samorealizacji u obywatela świata sztuki) u Prousta i wolność od (poczucia zniewolenia, dla Polaka, Norwida). Jak napisała@wiedźma w każdym przypadku trzeba za nią zapłacić cenę. Ale szczęśliwy jest tylko człowiek wolny lub o wolność walczący, bo już jest w duchu wolny,
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...