Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @MIROSŁAW C. ... porządny wiersz, jak na chwiejnym krokiem pisany. Pozdrawiam.
    • A gdybyś przeszła wtedy tamtą ulicą, to zmieniłby się świat? Spojrzałabyś jasno w moje oczy? Ukradłabyś kilkanaście lat?   Mieszkałaś kilka domów obok, wychodziłaś co rano po mleko. Zabierałaś to samo powietrze. Miłość była tak niedaleko.   Księżyc odbijał się w Twoich oczach, jak złoty, drogocenny koralik. I ja patrzyłem wtedy w niebo... Gdybyśmy się wtedy spotkali...   Przeszedłbym wtedy tamtą ulicą Z szaleństwem skradłbym kilkanaście lat. Spojrzał namiętnie w Twoje oczy... Zmieniłby się cały świat.
    • @Domysły Monika   Pani Moniko, nie istnieją dla mnie tematy tabu, otóż to: powtarzałem ósmą klasę w szkole podstawowej z powodu pały z matematyki - byłem w ostrym konflikcie z nauczycielką od matematyki (była to raczej sprawa osobista - aniżeli - służbowa), akurat z rytmiki miałem same szóstki i w nagrodę otrzymałem naukę tańca na łyżwach (warszawski Torwar) i w tym samym czasie na wakacjach w Piotrkowicach napisałem pierwszy wiersz - "Gwiazdy" - tutaj można znaleźć, tymczasem: dla porównania - w Liceum Zawodowym z algebry miałem same dwójki, natomiast: z geometrii - same piątki, dalej: Rebeka wtedy miała siedemnaście lat, ja: dziewiętnaście i uprawialiśmy igraszki miłosne w hotelu całą noc - musieliśmy konspirować przed nauczycielami...   Łukasz Jasiński 
    • @Marek.zak1 Rzeczywiście, "czaruj" subtelniej brzmi... ja jednak zostaję przy swoim "kłam" - kac w końcu minie ;) @Jacek_Suchowicz Uwielbiam te stare piosenki. Jakie one miały świetne teksty... @Domysły Monika Dziękuję. To bardzo miłe, że czujesz moje wiersze, to dużo dla mnie znaczy. A tego utworu nie słyszałam wcześniej, ale pasuje :) Pozdrawiam ciepło @Hiala Pewnie tak... Ale co tam, chwilo trwaj ! ;) @Leszczym Dzięki Twojej wypowiedzi, wiersz nabrał humoru w moich oczach, rzeczywiście to jest trochę zabawne. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...