Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 dzień. wariata cień kiedyś musiało nastąpić. to o mnie podmiot. mało lirycznie brzmiałoby przedmiot i nikt pewnie nie uwierzyłby. a zależy mi na nieomylności odbiorców. nie sprawdzam niech myślą. czy im się podoba. i jak w każdym razie surowo. słowo cedzić będę pierwszym podejściem do siebie. zakrztusiłam się przerażona. rekonesansem przeszłych minut - co będzie gdy rakiem lata wspomnę? – przeuczona. przeczulona... przekrwione oczy już tylko. pędzle pozytywnie o mnie świadczą. chyba. niepewność mnie gubi. spowalnia bieg limfy odbyłam szkolenie z asertywności. nie. potrafię już mówić. o sobie bez kapelusza. myśli obnażać wyrażać siebie światłem. halo gdy narodził się Turner przygarnął mnie. i tak już zostałam barwna natura niemej krwi wytarta o blejtram w tle stałam obiektem intensywnego zainteresowania szara brać przestawiana ze mną od stołu do kanapy. do dyspozycji. zawsze w karnej postawie. pod kolor ścian. pod dyktando. bez zdania własnego. kąta i płaszczyzny wyrazu gubiłam cięciwy. skręcały w błędy cieniste. więdłam bez światła. krytyczna potrzeba darła naskórek miesiąc zastał mnie w deszczu padły sztalugi. siadł wiatr pod drzewem tonęliśmy solidarnie tylko pióro piło zachłannie dzień minął [sub]Tekst był edytowany przez Aneta Paradysz dnia 01-02-2004 18:28.[/sub]
Weronika Helena Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Mnie się pdoobało. Bardzo mnie się podobało. Bez banalności, z należną liczbą i dosłownością metafor, nie za długi nie za krótki, temat nie zawsze ruszany. Świetnie! Poczułam się przez momemnt jak wariatka zamknięta w słoiku z ogórkami kiszonymi :), ale to przez moje doswiadczenia :)
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 rewelacja. "nie. potrafię już mówić. o sobie bez kapelusza. myśli obnażać wyrażać siebie światłem. halo gdy narodził się Turner przygarnął mnie. i tak już zostałam barwna natura niemej krwi wytarta o blejtram " Właśnie tak! i jakie zakończenie!!! Mirka
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Właśnie to zakończenie powala skutecznie i na długo. Pozdr.
Aneta Paradysz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Witam! Dziękuję za komentarze do zamieszczanych przeze mnie tekstów. Marny ze mnie (ostatnimi miesiącami) uczestnik forum – niestety - tylko czasami mam możliwość korzystania z netu, a co za tym idzie brak czasu na czytanie wierszy , nie mówiąc już o ich komentowaniu... ale postaram się poprawić :).( Np. po dzisiejszej lekturze odkryłam kilka nowych, niebanalnych „twarzy”, czytam więc kolejne...).... Jeszcze raz dziękuję za odwiedziny w moich cichych progach. Pozdrawiam Aneta [sub]Tekst był edytowany przez Aneta Paradysz dnia 05-02-2004 15:40.[/sub]
Joanna_W. Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 "miesiąc zastał mnie w deszczu padły sztalugi. siadł wiatr pod drzewem tonęliśmy solidarnie tylko pióro piło zachłannie dzień minął" Choć początek jest przydługim krążeniem nad tematem, pochwycenie sedna wspaniałe. A.
agnieszka puczynska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Ja też rzadko tu bywam, ale cieszę się, że zajrzałam:) - to zamiast konstruktywnej krytyki, która jest tu zbędna:)pozdr.aga
Rekomendowane odpowiedzi