BlackSoul Opublikowano 17 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zmyłam z twarzy to co gniotło serce co żarło wnętrzności - Twój obraz,wbity w przejrzyste obwódki dotyk też ...-cielesny zastygłe dobitnie słowa zwątpienia ostentacyjne spojrzenia alabastrowe tak spokojnie szumi a ja .... mieszam Twój smak z lodami.
Jerzy Rybak Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli Pani uważa, że to błyskotliwa fraza - jest Pani w błędzie. dotyk cielesny? cielesny -> fizyczny? więc jaki może być dotyk? poza tym, że wierszyk kompletnie mi nie przypadł do gustu i jest obiektywnie słaby (zastygłe słowa? oyey) proszę na niego spojrzeć. wygląda po prostu niedbale, sama prezencja odstrasza.
dragon-fly Opublikowano 17 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 17 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :D. Serdecznie gratuluję, odnalezienia graala, chodzi mi tu o objektywizm w subiektywnej, jednostkowej wypowiedzi. Co do wiersza, to nie trafił do mnie. Z całego zabrałabym może to: "mieszam Twój smak z lodami" Pozdrawiam.
Tomasz Obłuda Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 mnie natomiast nie dziwi to że ocena pana Jerzego jest obiektywna.Gdyż pan Rybak jako znawca poezji potrafi wzbić się ponad osobistę uczucia i poglady,i ocenić coś całkowicie czysto.Jak wiadomo od wieków,że bywają obiektywne oceny.Np Hitler był złym człowiekiem.To przecież obiektywna ocena tej osoby.I jest przykładów więcej.Więc nie życzę sobie żartów z ocen obiektywnych. A co do wiersza,też mnie nie zachwycił,aczkolwiek to tylko moja subiektywna ocena. pozdrawiam
dragon-fly Opublikowano 18 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zło to pojecie tak szerokie i z tak zatartymi granicami, że bardzo bym uważała przypinając takie określenie do kogokolwiek. Hitler i owszem, wiele niebotycznego zła wyrządził, ale czy to klasyfikuje go jako człowieka "złego", czy jako "szalonego fanatyka"? I czy można pomiedzy tymi okreslniami postawic jednoznacznie znak równości? Nie wiem, nie mi to osądzać. hmmm... Tego pozwolę sobie nie skomentować, uśmiechnę się do Pana jedynie :) Co do obiektywnych ocen, to moim subiektywnym zdaniem, takie nie istnieją. Nawet opiniom wywiedzionym z wieloletnich badań statystycznych do obiektywizmu daleko. Dowody matematyczne są obalane! Więc co dopiero opinie. Podkreślam, że nie kwestionuje z żadnym razie wiedzy Pana Jerzego. Jednak z całym szacunkiem, jakakolwiek ocena z ust (lub spod palców, w tym wypadku :) ) człowieka, jest nieobiektywna juz przez sam fakt "przefiltrowania" jej przez jego indywidualną siec neuronową. Taka ciekawostka: "obiektywnie" pomarańcza jest pomarańczowa, jednak zostało "dowiedzione", że w istocie jest niebieska, odbijajac jedynie światło żółte, wydaje nam sie pomarańczowa. Zachwytu- marta.
BlackSoul Opublikowano 18 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Września 2006 Widzę że nawiązała się ciekawa rozmowa. Nie dołącze bo zakres wiedzy i słów mam jak narazie ograniczony-z wiekiem mi zapewne i tego i tego przybędzie. Dziękuję za oceny które niestety nie mówią mi co mogłabym zmienić. Pozdrawiam .
Jolanta_S. Opublikowano 5 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 5 Listopada 2013 @BlackSoul co to za fraza - "Zmyłam z twarzy to co gniotło serce". czy można zmyć z twarzy "co żarło wnętrzności"? mieszanie Twojego smaku z lodami? głupoty i nic poza.
BlackSoul Opublikowano 6 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 @Jolanta_S. Pisałam to już tak dawno temu, że nawet nie pamiętam o co chodziło. Moje bardzo marne początki, częstochowa utaplana po pas w gównie ;) Jeżeli dalej chcesz się czepiać, to polecam inne stare gnioty ;)
Jolanta_S. Opublikowano 6 Listopada 2013 Zgłoś Opublikowano 6 Listopada 2013 @BlackSoul jeśli nazywasz to "gniotem" to dlaczego nie usuniesz? sama masz pretensje i jakieś domysły tylko w jakim celu? każdy ma prawo do opublikowania swojego zdania na temat tekstu! a może ja się mylę...
BlackSoul Opublikowano 7 Listopada 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Listopada 2013 @Jolanta_S. ... widzę, że panience brakuje ogłady i dystansu do własnych prac, miałam podobnie kiedy zaczynałam zamieszczać na tym portalu swoje twory. Na szczęście po pewnym czasie, zaczęłam z komentarzy czerpać naukę, nawet jeśli zrownywały z ziemią to co napisałam. Nie usuwam własnych gniotów, dlatego, że wciąż są moimi utworami. Nikt nie jest idealny i wybitny w tym co robi, od samego początku. Błędy są częścią rozwoju osobistego. Życzę więcej pokory.
Rekomendowane odpowiedzi