jacek_sojan Opublikowano 7 Września 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 /napisała Julia Sojan lat 10/ Namaluj mi niebo - czyste bez ani jednej chmurki aniołka który leci w przestworza nie - dwa aniołki ogłaszające Wielkanoc i zajączka pukającego do drzwi z koszyczkiem pełnym jajek Namaluj mi też rzekę w szklance wody góry wysokie i kolorowe ptaki koty przy płotach psy przy budach baranka i las a potem namaluj mi siebie
Roman Bezet Opublikowano 7 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 7 Września 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Julko, coś mi się wydaje, że spisałaś "słowa" taty (ale czemu bez jednej literki? ;). Ładnie. pzdr. b
kalina kowalska Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 Julko to bardzo dobry wiersz W pierwszym wersie, wydaje mi się niepotrzebne to, co po słowie "czyste" - bo przecież łatwo odgadnąć, że jak czyste niebo to bez chmur Bardzo ładnie zakomponowałaś wiersz: wychodzisz od dziecinnych obrazów (używając zdrobnień) potem coraz dojrzalej (młodzieńczo) o rzece, górach, ptakach itd. tylko znów pojawia się baranek, który pasuje bardziej do zwrotki pierwszej, więc może zostawić tu sam "las"? No i zakończenie już naprawdę całkiem dorosłe - świetne brawo! pozdrawiam
zak stanisława Opublikowano 8 Września 2006 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2006 no, Julia dorasta, pamiętam początki... będzie dobrą poetką, ściskam Julię mocno> ES
Rekomendowane odpowiedzi