Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 moja nimfa ma zawiązki skrzydeł daje w kanał przez wenflon i choć modli się miłością nie pamięta do kogo moja nimfa czasem płacze światłem plącze, w oczy zarastające niebytu pluje i choć drży na dobrej duszy ręce odruchowo... Nimfeczko moja kochana przecież dałem Ci tyle pustych słów i pełnych luf tyle kurewstwa i nienawiści! nie słucha sinieje
seweryna żuryńska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 niełatwo się odnieść ale chcę, bardzo temat...trudny, tragiczny jak dzieci-kwiaty nie powinno się wobec nich obojętnie, a jednak skazane u zarania tyle w nim czułości...przegranej, spodlonej, bezradnej wiersz ważny, bardzo ważny zabiorę nie tylko dla siebie serdecznie pozdrawiam seweryna
Dotyk Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Trudno odnieść się do tego wstrząsającego obrazu bez emocji, kiedy tyle w nim gasnącego światła. To wydaje mi się jakieś nieforemne, "w oczy zarastające niebytu pluje " zwłaszcza "niebyt", przy okazjach podobnych klimatów nadmiernie wykorzystywany. Poszukałabym w miarę zbliżonego odpowiednika. ale zadziałał bardzo i to okrutne: "przecież dałem Ci tyle pustych słów i pełnych luf " pozdrawiam - Mirka
Włodzimierz_Janusiewicz Opublikowano 4 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Racja, racja z tym niebytem... Po upublicznieniu wiersza więcej widać. Ale z drugiej strony to i płacz światła i niebyt .. bezradność słów, niemożność przekazu prawdziwych uczuć. S.Ż. -dziękuję.
Anna_Maria Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 tragiczny ten wiersz, tym bardziej tragiczny dla mnie, że przypomina odejście bliskiej osoby pozdrawiam anka
Gość Ewa_Pawłowska Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 az scisnela sie zyla pod lewym uchem..;] jestem pod wrazeniem chyba
Irena Kostelnik Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Jakos nie pasuje mi do tego wszystkiego zwrot " Nimfeczko moja kochana", to zdrobnienie. Ale moze tak ma byc? Moze to jest konrast?
Mirosław_Serocki Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Właśnie ten fragment chyba najbardziej "daje po głowie". Nie potrafię obiektywnie ocenić tego wiersza. Z wiadomych przyczyn. Pozdr.
Iris_IK Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Przeczytałam już wiele razy coraz to nowy obraz się nasuwał... Jednak jak bym nie spojrzała obraz wymowny i tragiczny,nawet jeśli całość potraktowałam , jako metaforę! Podoba mi się. Pięknie dziękuję I.
Dorma Opublikowano 4 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 4 Września 2004 Powiem ty..Powaliles mnie tym wierszem..Bardzo do mnie przemawia ten wiersz..
Joanna_W. Opublikowano 12 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 12 Października 2004 Świetny tekst. Koniec i kropka. Gratuluję.
Rekomendowane odpowiedzi