Jego Alter Ego Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 tylko takie usta, które już piły ze źródła zwątpień, można przekonać, że zabroniony pocałunek nie jest grzechem* ostatnio częściej wpadam w dekadenckie nas-troje widzisz milczysz bardziej wolę otwarte choć nie powinnam porównuję miękkość nie mając pojęcia jak wilgoć może być dosłowna ------------------------------------------------------*Henryk Sienkiewicz
Jego Alter Ego Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 zmieniłam tylko tytuł a miałam zmienić gwałconego liścia..ale nie da sie, po co mam się napinać jak nic bardziej tego nie określa (uczucia) no chyba ze ktoś (genialny) mnie oświeci,ale..wątpię:)
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Jego, wiem, że powinienem był się odezwać w W, a nie tutaj smęcić, ale jakoś tak wyszło, sorki:) Otóż, żeby nie było wątpliwości - podoba mi się twój wiersz, ale wg mnie za wolno się rozpędza - pierwszą strofkę nazwałbym "dość nijaką", zaczynając od "samoistnego mrużenia oczu", którego to określenia nie uważam za udane, przez te zwroty z gwałceniem i bólem, choć ogólnie jest tu bardzo potrzebny ten motyw liścia i wiatru, tylko wg mnie warto to przeredagować. Potem jest już tylko lepiej:) Bardzo mi się podoba 7 wers i cała druga oraz trzecia strofka:) Pzdr!
Jego Alter Ego Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 kurcze flaczek,padła nawet propozycja by bez pierwszej w ogole..ale chcialam tak to zobrazowac,pokazac uczucie(a to tak da sie w ogole?) no i chyba sie zapedzilam (w kozi rog)...moze faktycznie bez niej bedzie lpiej (bo przyznam szczerze,ze nie chce misie przy niej majstrowac,leniuch jestem) dzieki Bartku,pozdrawiam Cie
Bartosz Wojciechowski Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Wola szanownej Autorki, choć ja jestem za tym, żeby jednak (niekoniecznie teraz) wiersz miał trzy strofki:) Ale dwiema też się obroni:) Pa!
Nechbet Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 dla mnie bez pierwszej strofki, a najbardziej ostatnie trzy wersy ;) pozdrawiam serdecznie Skarbie :*
zak stanisława Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Martyno, wiesz że ten liść bardzo mnie wzruszył i bardzo sie podobał, nie zmieniaj! całą treść nasiąknięta erotyzmem przy pierwszym czytaniu, potem nasuwa sie myśl ze jednak ta wilgoć , to łzy,nas-troje, odczytać można też na dwa sposoby, albo trójkąt się wytworzył albo dziewczyna będzie matką, ech tak misie coś plącze, czyli wiersz zrobił swoje- dał do myslenia... plusem pozdrawiam ES
Czarna Perła Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 piękne, zabieram ze sobą.. pozdr :) cz.p.
Jego Alter Ego Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Stanko jak Ty pieknie czytasz te wszystkie wiersze..ciesze sie Perełko, szok:) nawet z pierwsza strofka?:)
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nie tylko z lenistwa jak wyżej, pozdrawiam, Stefan.
Czarna Perła Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. pierwsza też piękna... ten liść gwałcony daje wyraz tej strofie (przynajmniej na mój gust) baaaardzo się podoba CAŁOŚĆ :) cz.p.
Olesia Apropos Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Martynko! zgwałcony liść zostaje, nie ruszaj, przecie wiesz, że nie trza go ruszać... dekadenckie nas-troje cud-nie wykombinowałaś no i ta dosłowna wilgoć wiesz? wiesz... buźźź/olcysko
M._Krzywak Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 No no no - miałem wahania co do pierwszego wersu, ale w całości on tonie. I cytowac Sienkiewicza - sprytnie. Tak. Pozdrawiam.
Jego Alter Ego Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. co ma wisieć nie utonie jak mawiaja:) dobrze że na tak, lżej na sercu:) a że Sienkiewicz- coż,ileż można cytować king crimson itp,zwlaszcza ze on tak adekwatnie.A swoja drogą to chyba tylko Ty zwrociles uwage na cytat( w zasadzie mogloby juz nie byc wiersza gdyby tak na tym cytacie sie skupic) dzieki:)pozdrawiam również
Bartosz_Cybula Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 22 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnio jakaś moda panuje na to "gwałcenie" a podobno co za dużo to mało zdrowe. "nas-troje" - hmm jakieś to takie wymuszone. Nie rozumiem też dlaczego myślnik przed "bólem".
Fagot Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Powoli się rozpędzała ta lokomotywa ale jak się już rozpędziła to ho ho ho Przyłączam się do narzekań na początek ale potem zero zastrzeżeń, plusik się należy i to duży. Pozdrawiam
Jego Alter Ego Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ostatnio jakaś moda panuje na to "gwałcenie" a podobno co za dużo to mało zdrowe. "nas-troje" - hmm jakieś to takie wymuszone. Nie rozumiem też dlaczego myślnik przed "bólem". nie podążam za modą, sugerowałam się tylko i wyłącznie odczuciami,ten gwałt jak każdy jest inny i ma swoje miejsce,idąc tym tropem możnaby sie o każde słówko czepiać. nas-troje wymuszone..niech Panu będzie,co ja tam sie bede tłumaczyć,może nie próbował Pan zrozumieć wiersza. A myślnik służy tylko i wyłącznie to podkreślenia że po wszystkim fizyczny zostaje tylko ból,który w zasadzie winien być mentalny,a jest "jak nigdy" no więc dałam sobie myślnik nie wiem czemu sie tłumacze,może dlatego że uważam że wymuszone to tu jest jedynie Pana czepialstwo:P pozdrawiam
Bartosz_Cybula Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1. Nie sugerowałem, że Pani podąża za modą. 2. nas-troje i tak jest jak dla mnie wymuszone i zupełnie nie pasuje do stylu całego wiersza 3. proszę mi nie sugerować, że być może nie próbowałem zrozumieć wiersza, bo to brzmi jak rozpaczliwe wołanie o pomoc 4. myślnik zupełnie jest nie potrzebny, a jesli już ma być to raczej przed "fizyczny" wtedy podkreśliłby coś. 5. Ja także nie wiem dlaczego Pani się tłumaczy. Może jednak mam rację? 6. Moje czepialstwo nie jest wymuszone. Właściwie ja się nie czepiam, tylko wyrażam swoją opinie, podyktowaną własnym gustem oraz tym co mi przeszkadza przy czytaniu (a napewno nie w odbiorze). Pozdrawiam również.
Espena_Sway Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 samoistnie mrużysz oczy przez moment ----->tutaj bez tego nieszczęsnego myślnika, nie przekonuje mnie w tej formie czujesz się jak liść gwałcony wiatrem a po wszystkim jak nigdy fizyczny ból ostatnio wpadam w dekadenckie nastroje---->nas-troje - generalnie lubię zabawy słowem, ale w tym miejscu zwrot wydaje się być nieadekwatny do treści widzisz milczysz bardziej wolę otwarte choć nie powinnam porównuję miękkość nie mając pojęcia ---->zbyt wiele ć, proponuję zmienić jak wilgoć może być dosłowna tyle mojego piszczenia, serdecznie Espena Sway :)
Jego Alter Ego Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Sierpnia 2006 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1. Nie sugerowałem, że Pani podąża za modą. 2. nas-troje i tak jest jak dla mnie wymuszone i zupełnie nie pasuje do stylu całego wiersza 3. proszę mi nie sugerować, że być może nie próbowałem zrozumieć wiersza, bo to brzmi jak rozpaczliwe wołanie o pomoc 4. myślnik zupełnie jest nie potrzebny, a jesli już ma być to raczej przed "fizyczny" wtedy podkreśliłby coś. 5. Ja także nie wiem dlaczego Pani się tłumaczy. Może jednak mam rację? 6. Moje czepialstwo nie jest wymuszone. Właściwie ja się nie czepiam, tylko wyrażam swoją opinie, podyktowaną własnym gustem oraz tym co mi przeszkadza przy czytaniu (a napewno nie w odbiorze). Pozdrawiam również. no dobrze,zły humor miałam widocznie i źle to odebrałam, człowiek powinien być wdzięczny za krytyke,a ja zaraz się tłumaczę.Jak winna jakaś:) kolejne pozdrowienia
Rekomendowane odpowiedzi